Linkuri accesibilitate

16.08 - București: Grupul de inițiativă în sprijinul lui Mugur Isărescu.


Nicolae Manolescu
Nicolae Manolescu

Pe lista de sprijin pentru Isărescu se află o serie de personalităţi ale Partidului liberal, între care ministrul de finanţe Decebal Traian Remeş, Alexandru Paleologu, Dan Amedeo Lăzărescu.




16 august 2000

Actualitatea. (Moderator: Cristian Teodorescu; Reporter: Sabina Fati).

Grupul de inițiativă în sprijinul lui Mugur Isărescu.

La sediul Uniunii Scriitorilor, profesorul Nicolae Manolescu a prezentat lista personalităţilor care sprijină candidatura premierului Mugur Isărescu la preşedinţie. Pe de altă parte, Isărescu a dat publicităţii o scrisoare, în care enumără condiţiile pentru a-şi depune candidatura.

În scrisoarea adresată grupului de sprijin, iniţiat de N.Manolescu, premierul precizează „atunci când grupul de sprijin care reprezintă o parte semnificativă a societăţii civile numerică dar mai ales calitativă va avea o listă cu numărul de semnături cerut de lege (300 de mii) îmi voi anunţa oficial candidatura la preşedinţiei şi-mi voi prezenta programul”.

Manolescu este de părere că cele 300 de mii de semnături vor fi strânse până la sfârşitul lunii august. Pe lista de sprijin pentru Isărescu se află o serie de personalităţi ale partidului liberal, între care ministrul de finanţe Decebal Traian Remeş, Alexandru Paleologu, Dan Amedeo Lăzărescu.

Pentru moment, nu există nici o strategie electorală pentru Isărescu şi nici un buget pentru campania electorală. Grupul de sprijin speră să apară sponsori , în momentul în care Isărescu îşi va declara oficial candidatura – a mai declarat Nicolae Manolescu, Europei Libere.
XS
SM
MD
LG