Linkuri accesibilitate

AIE are nevoie de o prezență la alegeri de peste 50% (Jurnal de Chișinău)


„Referendumul – pericol pentru ţară” (Comunistul).


Jurnal de Chisinau se întreabă astăzi dacă comuniştii au un candidat la preşedinţie. După ce a discutat cu mai mulţi analişti politici care și-au dat cu părerea, publicaţia a tras concluzia că PCRM-ul nu are o condidatură pe care ar lansa-o fără nici o rezervă în luptă.

Tot în Jurnal de Chişinău, Nicolae Negru scrie că coborîrea pragului de participare la referendum pare să fi relaxat Alianţa, ceea ce e total greşit, este opinia autorului, pentru că o prezenţă de doar 33 % ar echivala cu o înfrîngere zdrobitoare. Alianţa trebuie să asigute o prezenţă de peste 50 % dacă vrea să-i învingă pe comuniști şi la referendum, şi la alegerile ce vor urma. Dar, constată autorul, liderii Alianţei par preocupaţi acum de altceva.

Moldova Suverană îi sperie pe migranţii moldoveni cu deportarea. Publicaţia lansează ipoteza, oricît de neverosimilă ar părea ea, că Alianţa a obţinut agrementul ţărilor în care muncesc mai mulţi moldoveni pentru deschiderea acolo a mai multor secţii de votare în schimbul deportării ulterioare a ilegalilor, după înregistrarea lor oficială pentru participarea la referendum.

Ziarul mai scrie despre un şir de pretinse ilegalităţi comise de premierul Vlad Filat la Casa Presei şi Compania publică Teleradio Moldova, ce-i drept fără a prezenta şi vreo probă în susţinerea acuzaţiilor lansate în acest articol.

Ziatul Comunistul titrează „Referendumul – pericol pentru ţară” şi inserează îndemnurile mai multor fruntaşi locali ai PCRM spre boicotarea referendumului care ar fi, în opinia lor, „o tentativă de a amăgi poporul”.

Săptămîna scrie astăzi că agricultura moldovenească s-ar conforma rigorilor europene, dar în mod forţat, iar Economicescoe Obozrenie analizează cauzele din care economia continuă să fie neatractivă pentru investitorii străini.
XS
SM
MD
LG