Linkuri accesibilitate

4.08 - București: Interviu cu Valeriu Stoica, prim vicepreşedintele PNL


Valeriu Stoica
Valeriu Stoica

Logica strategiei PNL este să convingă partidele mici, care au obţinut sub 3 % în alegerile locale, să fuzioneze cu partidele mari.


4 august 2000

Actualitatea. (Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent: Andreea Pora).

Interviu cu
Valeriu Stoica, prim vicepreşedintele PNL.

Stoica declară că negocierile din ultimele zile cu diverse partide de centru stânga au dat rezultate diferite. Promiţătoare, consideră Stoica, au fost discuţiile cu partidul fostului premier Radu Vasile.

Important este ca într-o asemenea alianţă liberal democrată să fie atrasă şi Uniuna Forţelor de Dreapta. Astăzi, această posibilitate pare îndepărtată. În primul rând pentru că ţărăniştii nu vor o alianţă cu liberalii, crezând că ar mai putea crea o coaliţiei pe care să o conducă ei, poziţie împărtăşită şi de UFD. Liberalii, continuă Stoica, nu mai cred în această alternativă.

Oricum, PNL şi PNŢCD au semnat în primăvară un acord de colaborare care precizează că într-o viitoare alianţă electorală ponderea partidelor va fi stabilită în urma a trei sondaje de opinie, consecutive.

Ticu Dumitrescu, care conduce polul civic din Convenţia Democratică, se gândeşte la o „instituţionalizare” a grupărilor civice, care s-ar putea atunci desprinde de partidele politice, a precizează Valeriu Stoica.

Logica strategiei PNL este să convingă partidele mici, care au obţinut sub 3 % în alegerile locale, să fuzioneze cu partidele mari.

Teodor Stolojan va decide în scurt timp dacă se înscrie în PNL, iar liberalii speră ca toate partidele de centru dreapta sa susţină, la preşedinţie, candidatul liberal.
XS
SM
MD
LG