Linkuri accesibilitate

Anticariat în loc de Alimentară


Elena Boguș
Elena Boguș

Elena Boguș: Sărac, flămînd, dar nu sărac cu duhul.

La Librăria din Cartier am discutat cu Elena Boguş care căuta o carte de poezii pe care să o dăruiască unei prietene care scrie.. tot poezii..

Elena Boguş: “Oamenii trebuie să aleagă cărţile după starea lor sufletească, o carte să le placă. Eu întotdeauna când aleg o carte o aleg ca să am ce învăţa din cartea respectivă. Bine, şi o carte proastă dacă nu mă satisface, nu pot să zic că o arunc, o citesc până la capăt şi doar atunci îmi dau seama că acea carte nu mă reprezintă. Le dau sfatul oamenilor să citească o carte care să le placă, să se regăsească în ea şi să aibă ce învăţa din cartea respectivă. Cărţile ne ajută să ne redescoperim, să evoluăm ca oameni, deoarece cărţile care sunt bune ne îndrumă pe drumul vieţii.”

Europa Liberă: Dar dacă începeţi să citiţi o carte care nu vă reprezintă, ce faceţi?

Elena Boguş: “Am luat o carte scrisă de Bukovski, la început nu mi-a plăcut. Mi-am zis că după o perioadă de timp, după ce voi citi şi alte cărţi, voi relua acea carte ca să văd ce are ea în plus că toată lumea zice că-i bună. Nu mă las niciodată influenţată de cineva în alegerea cărţii. Eu singură mi le aleg. Eu îmi iau cărţile beletristice de la anticariat.”

Europa Liberă: Cu ce vă ocupaţi?

Elena Boguş: “Eu nu mă ocup cu nimic, sunt şomeră”

Europa Liberă: Un şomer caută să-şi cumpere de mâncare şi puţini, cred, se gândesc să-şi cumpere o carte.

Elena Boguş: “Mâncarea o simţi momentan şi după aia se pierde, dar cartea rămâne pe vecie, rămâne în memorie. Poţi să fi şi flămând ca majoritatea poeţilor noştri, oameni care au fost săraci dar care au citit cărţi şi erau mult mai bogaţi ca noi care dăm banii pe mâncare dar suntem săraci spiritual, cultural şi intelectual.”
XS
SM
MD
LG