Linkuri accesibilitate

Transferuri lungi şi ierni mai scurte


Lovitură liberă în pauza de vară




Cel mai comentat posibil transfer al noului sezon a fost suprimat. Steven Gerrard, milocaşul şi liderul lui Liverpool, a respins oferta formulată de Real Madrid. Gerard pare să fi decis că Liverpool e, acum, după plecarea antrenoului Rafael Benitez şi sosirea lui Roy Hodgson, o variantă plauzibilă. Mai mult, Gerrard a foloit, după cîte se pare, Mondialele pentru a-l convinge pe Joe Cole de la Chelsea să se transfere la Liverpool. Între timp, Benitez a ajuns la Milano, unde a preluat Inter, după plecarea lui Jose Mourinho la Real Madrid. La prima conferinţă de presă, Benitez n-a putut promite, desigur, rezultate mai bune decît Mourinho, cu care Inter a cătigat tot ce poate cîştiga un club european: Campionatul, Cupa şi Liga Campionilor. Benitez a declaraat că va aduce la Inter un fotbal mai frumos. Atît.

La Madrid, Jose Mourinho a început, în linişte, pregătirile şi a făcut prima achiziţie: argentinianul Angel Di Maria, o aripă foarte bine cotată înainte de Mondiale. Di Maria a făcut o Cupă Mondială modestă dar asta s-a întîmplat cu toată naţionala Argentinei şi Mourinho pare să fi decis că Di Maria poate juca mult mai bine dacă e distribuit în schema potrivită.

Barcelona a lansat un mesaj curios. După un asediu prelungit, primit cu mare nervozitate de Arsenal, Barcelona a anunţat două lucruri: mai întîi că nu renunţă la încercarea de a-l transfera pe Cesc Fabregas şi, apoi, că doreşte o reconciliere imediată cu Arsenal. E genul de anunţ care va irita şi mai mult Arsenal. Prima ofertă a Barcelonei, evaluată la 35 de milioane de euro, a fost respinsă de Arsenal care a ameninţat Barcelona cu o reclamaţie la FIFA. Barcelona sugerează că ar putea mări oferta. Mai departe, e posibil un dublu deznodămînt: o acţiune în justiţie a Arsenalului şi blocarea lui Fabregas între cele două cluburi.

Acelaşi gen de conflict a izbucnit între Real Madrid şi Werder Bremen. Miza e Mesut Ozil, tînărul mijlocaş al naţionalei germane care a încheiat Mondialele cu o cotă în mare urcare. Ozil s-a întîlnit, după cîte se pare, cu Jose Mourunho, fără ştiinţa antrenorului Klaus Aloffs de la Werder Bremen. Aloffs susţine că Ozil nu e de vînzare şi a cerut Realului să înceteze presiunile şi promisiunile. Ceea ce rămîne, în logica Realului şi a Barcelonei, foarte improbabil.

În sfîrşit, după o tăcere foarte analitică pe perioada Cupei Mondiale, Sir Alex Ferguson şi-a făcut cunoscute concuziile: Anglia nu va avea nici o şansă la Mondiale, pînă în clipa în care federaţia nu acceptă introducerea pauzei de iarnă în campionatul englez. Ferguson acuză conglomeratul media care finanţează practic Prima Ligă de nepăsare. Preţul sponsorizării media e o reţetă de joc săptămînală pe toată durata sezonului de iarnă, iar acest program infernal a adus, şi de această dată, Naţionala Angliei într-un stadiu de oboseală şi fragilitate fizică avansate înaintea Cupei Mondiale.
XS
SM
MD
LG