Linkuri accesibilitate

O aparență de anchetă în cazul Ion Perju (Ziarul de Gardă)



Ziarul de Gardă scrie că după aproape două luni de la arestarea lui Ion Perju, poliţistul învinuit de moartea lui Valeriu Boboc, dosarul acestuia a fost trimis în judecată. În timp ce Perju se declară nevinovat, avocatul victimei acuză procuratura că „a realizat formal şi aparent un scop al urmăririi penale, a creat o aparenţă de anchetă”. Procuratura răspunde că „se lucrează”. Citiţi continuarea în Ziarul de Gardă.

Tot in Ziarul de Gardă aflaţi cum răspund politicienii la întrebarea: Ce rost mai are aflarea R. Moldova în CSI? Tot acolo găsiţi şi un interviu cu Serafim Urecheanu, liderul Alianţei Moldova noastră.

Avem sărbătoare în tabăra comuniştilor şi deprimare în rândul liberalilor, scrie politologul Denis Cenuşă pentru portalul Azi.md. De la bun început, decizia Curţii Constituţionale care a anulat decretul preşedintelui interimar, Mihai Ghimpu, cu privire la „data de 28 iunie – ziua ocupaţiei sovietice”, a fost declarată „politică”. în preajma alegerilor anticipate, ne putem aştepta la „un război al monumentelor”, după cunoscutul scenariu cu „brazii de Crăciun”. Iar Mihai Ghimpu are toate şansele de a deveni un gen de lider spiritual al „renaşterii naţionale”, revigorată după seria de metamorfoze politice declanşate odată cu plecarea PCRM în opoziţie.

MoneyGram International, o companie-lider in transferul de bani anunţă că Poşta Moldovei şi Poşta Naţională a Kazakhstanului acum oferă servicii in toate oficiile poştale. Potrivit Băncii Mondiale, Kazakhstan şi Moldova au primit impreuna peste $1 miliard şi jumătate de dolari remitenţe în 2009.

Iar agenţia rusă de noutăţi Regnum.ru, după ce informează despre declaraţiile de ieri ale lui Ghimpu de la Geneva adaugă că înainte de anul 1917, când „Basarabia a fost ocupată de România, Basarabia nu a fost niciodata teritoriu al României, ci şi-a început existenţa ca un stat independent prin decizia Congresului de la Berlin din 1878”.
XS
SM
MD
LG