Linkuri accesibilitate

„Să faci lumea un loc mai frumos, mai bun, mai prosper.”


Irina Rusu
Irina Rusu

La Librăria din cartier, gîndurile tinerei Irina Rusu.


La Librăria din cartier am discutat cu Irina Rusu de 16 ani, pasionată de literatura japoneză!

Irina Rusu: „Am început să citesc cărţi scrise de Haruki Murakami, un scriitor japonez care a recent devenit vestit. Treptat încep să-mi fac propria bibliotecă.”

Europa Liberă: La 16 ani de unde găseşti bani să-ţi cumperi cărţi?

Irina Rusu: „Ei bine, părinţii sunt sponsorii mei aşa că eu nu profit, dar încerc să văd în asta un lucru bun şi odată ce am plătit nişte bani pentru o carte, eu din acei bani acumulez cunoştinţe. Este şi o altă variantă – cărţile on-line. Găsesc o carte on-line şi o citesc sau o scot la imprimantă şi fac din ea un fel de carte.

Mi se pare că anume prin lectură poţi să ai o gândire mai largă sau poţi să compari realitatea ta cu realitatea altcuiva sau pur şi simplu să-ţi dezvolţi imaginaţia. Mie mi-ar plăcea să intru în pielea unor personaje, dar probabil sunt mult prea ataşată de realitatea pe care o posed sau de viaţa mea, aşa că pur şi simplu îmi place să contemplez realitatea altcuiva.

Totuşi din cărţile pe care le-am citit şi din personajele care m-au impresionat a fost Brida din cartea tot „Brida” scrisă de Paolo Coelho, o carte care te face să priveşti mai larg, o carte care te face să priveşti invizibilul şi realul...”

Europa Liberă: Ce ai învăţat tu din cartea asta?

Irina Rusu: „Am învăţat că sunt lucruri foarte simple pe care noi nu le observăm şi nu le valorificăm corect, ceea ce este greşit. Prin foarte multă răbdare sau silinţă pot să devii mai bun şi să observi lucrurile bune din tine, astfel să faci lumea un loc mai frumos, mai bun, mai prosper.”
XS
SM
MD
LG