Linkuri accesibilitate

19.07.2000 - București: Interviu cu consilierul prezidențial Zoe Petre


Profesoara Zoe Petre
Profesoara Zoe Petre

Preşedintele Constantinescu a declarat că va sprijini orice candidat de dreapta care îşi poate impune principiile şi care susţine o integrarea euro-atlantică reală.


19 iulie 2000

Actualitatea. (Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent: Liana Ionescu)

Interviu cu istoricul Zoe Petre, şeful consilierilor preşedintelui Emil Constantinescu.

„Nu este clar dacă în acest moment mai putem vorbi de o Convenţie democrată, s-ar putea prefigura o altă formulă. Problema este a principiilor, nu a formelor de organizare: preşedintele se afla într-o situaţie în care, pe de o parte, părea că electoratul alunecă nu spre o soluţie de stânga , cât spre o soluţie de stagnare şi de întoarcere în trecut; pe de altă parte, într-un soi de panică , mai multe partide, chiar partide istorice păreau dispuse să-şi nege propriile principii şi să intre în alianţe dictate numai de sondaje de opinia, mai noi şi mai vechi”.

În opinia d-nei Zoe Petre, polul de dreapta nu rămâne descoperit, decât dacă nu reuşeşte foarte repede să se reorganizeze şi să găsească un candidat prezidenţial, capabil să facă faţă ofensivei PDSR.

Există însă pericolul ca unele partide de dreapta să se lase înghiţite de „partide clonate” din PDSR. „Preşedintele a făcut ce a putut să împiedice această gravă eroare politică” – a mai declarat Europei Libere, consiliera prezidenţială Zoe Petre.

Preşedintele Constantinescu, a reamintit Zoe Petre, a declarat că va sprijini orice candidat de dreapta care îşi poate impune principiile şi care susţine o integrarea euro-atlantică reală, nu mimată.

XS
SM
MD
LG