Linkuri accesibilitate

17.07 - București: Liberalii convoacă Congresul partidului


Analişti politici avertizează că PNL ar putea avea mult de pierdut dintr-o apropiere de ApR-ul lui T. Meleşcanu: „ApR-ul este în cădere liberă dar şi PNL-ul a intrat pe un trend descendent...”.


17 iulie 2000

Actualitatea
. (Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent: Sabina Fati).

Liberalii convoacă Congresul partidului
.

Conducerea partidului naţional liberal a decis Convocarea congresului partidului pentru 18 august. Se va discuta numai strategia liberalilor pentru alegerile generale şi prezidenţiale, nu şi anumite prevederi ale statutului, cum au dorit unii membri PNL.

Mulţi analişti politici avertizează că PNL ar putea avea mult de pierdut dintr-o apropiere de Acţiunea pentru România (ApR) a lui T. Meleşcanu, apropiere susţinută de o parte a conducerii partidului drept o mişcare electorală pragmatică.

Stelian Tănase: „Cu cât aceste discuţii ... se prelungesc, cu atât au de pierdut ambele partidului. ApR-ul este în cădere liberă dar şi PNL-ul a intrat pe un trend descendent... Mult depinde şi de modul cum această criză va fi gestionată mediatic iar până acum nu există nici o gestionare”.

Gabriela Adameşteanu, redactor şef la revista „22” critică amânarea până în august a oricărei decizii privind tactica electorală. „....se creează o situaţie de confuzie şi derută în electoralul liberal”. Gabriela Adameşteanu crede de asemenea că o parte din electoratul liberal va respinge o alianţă cu ApR sau susţinerea posibilului candidat ApR la prezidenţiale, Teodor Meleşcanu.

Cristian Pîrvulescu crede însă că o alianţă PNL-ApR ar putea fi câştigătoare, cele două partide ar putea fi a doua sau a treia forţă în noul Parlament.
XS
SM
MD
LG