Linkuri accesibilitate

Petru Lucinschi despre lustrație (Jurnal de Chișinău)


Are Rusia vreo datorie față de Moldova ? (Timpul).


„Ultima manevră a lui Tkaciuk” titrează ziarul Moldavskie Vedomosti. Vladislav Pilipenco scrie că în această săptămână Partidul Comuniştilor a luat o decizie definitivă la plenara sa de a boicota referendumul din toamnă. Ziaristul scrie că ideologul comuniştilor, Mark Tkaciuk, ar fi cel care a inspirat această decizie.

În Săptămâna, Vsevolod Ciornei scrie că i se pare interesant de văzut cum va reacţiona electoratul la îndemnul de a boicota un referendum pe care, în fond, şi l-ar fi dorit încă de prin anul 2000. Ziaristul aminteşte vorba unui poet rus: cu cît o epocă este mai interesantă pentru istorici, cu atît e mai amară pentru contemporani...

Constantin Tănase, în Timpul, ca un a propos, scrie că nu a auzit ca Rusia să fi promis moldovenilor sinistraţi măcar o rublă sau o scândură şi că, pe de altă parte, unora le place să-i amintească României că ar avea nişte obligaţii. Editorialistul se întreabă dacă Rusia chiar nu are nicio datorie faţă de Republica Moldova?

În ziarul Panorama citiţi un amplu reportaj din satele din raionul Hânceşti Nemţeni şi Obileni, inundate de apă şi tot aici găsiţi publicat un articol de două pagini Valeriu Pasat vorbeşte despte conceptul său privind dezvoltarea ţării - intitulat „Moldova: în viitor din veşnicie”.

Un articol similar am găsit şi în paginile Jurnal de Chişinău. Tot aici puteți citi un interviu semnat de Angelina Olaru cu fostul preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi despre lustraţie. Întrebat de ce nu a pus problema adoptării Legii Lustraţiei cînd era la guvernare, fostul şef al statului a răspuns că în condiţiile Republicii Moldova, dacă iniţia o astfel de lege, rămânea fără intelectualitate.
XS
SM
MD
LG