Linkuri accesibilitate

„Calea ferată a lui Voronin a adus Prutul în grădinile oamenilor” (Ziarul de gardă)


„Încep luptele pentru un loc la facultate” (Timpul)


„Calea ferată a lui Voronin a adus Prutul în grădinile oamenilor”, titrează Ziarul de gardă, care, făcînd trimitere la spusele localnicilor din satele Brînza, Câşliţa-Prut, Văleni, Slobozia Mare şi Giurgiuleşti afirmă că dacă la construcţia liniei de tren iniţiate de guvernul comunist acum cîţiva ani nu se distrugeau canalele de scurgere a apei, inundaţiile n-ar fi fost atît de masive şi atît de paguboase.

Cu referire la cele 26 de milioane de lei ce ar fi dispărut fără urmă, potrivit actualei guvernări, în timpul inundaţiilor din 2008, Aneta Grosu îl citează pe deputatul PL Gheorghe Brega, care a investigat timp de jumătate de an problema şi ar fi aflat că unii funcţionari locali şi raionali şi-ar fi cumpărat din aceşti bani maşini de lux şi apartamente în Chişinău.

„Încep luptele pentru un loc la facultate”, scrie Timpul într-un articol în care găsiţi condiţiile de înscriere din acest an, dar şi o constatare tristă – taxele de studii în ultimii ani s-au majorat considerabil – la unele facultăţi, cum ar fi stomatologia, ajungînd în trei ani de la 10 la 16 mii de lei. În acest an părinţii vor avea de suportat taxe şi mai mari, anunţă ziarul.

„Cuibul de viespi al şperţarilor politici”, astfel este intitulat articolul in care ziarul de limba rusa Nezavisimaia Gazeta Moldova indeamna cititorii sa aplece urechea la indemnul comunistilor de a boicota referendumul din 5 septembrie. Scopul Aliantei de guvernamint este uzurparea puterii şi subminarea statalitatii Republicii Moldova, scrie eidtorialistul Tudor Soroceanu.

Trud Moldova scrie ca singurul partid care a evitat obtinerea de dividende politice din impartirea ajutoarelor pentru sinistrati este Partidul Democrat.
XS
SM
MD
LG