Linkuri accesibilitate

Ajutoare pentru sinistrați (Timpul)


Cosarciuc neprimit la Moscova, discuții „la nivel de experți” (Komsomolskaia Pravda)


Ziaristul Nicolae Roibu de la Timpul scrie că mai multe ministere şi instituţi, printre care Ministerul Finanţelor, Afacerilor Europene, Serviciul Vamal, au transferat în fondul de solidaritate salariul lor pentru o zi. Parlamentul, scrie Roibu, a decis să acorde sinistraţilor din satele Cotul Morii şi Nemţeni aproape 260 de mii de lei. La această sumă se mai adaugă şi peste o sută de mii de lei – bani economisiţi din lefurile deputaţilor comunişti, care nu au fost plătite ca urmare a boicotării de către aceştia a şedinţelor în plen.

La acelaşi subiect, Constantin Tănase scrie că sunt voci care avertizează că de azi înainte, calamităţile naturale vor deveni mai frecvente şi mai dezastruoase. Omenirea trebuie să caute soluţii ca să supravieţuiască. Iată de ce, e de părere editorialistul, nu numai guvernele dar şi oamenii trebuie să judece şi să acţioneze pe nou. Nici o soluţie însă nu va fi bună dacă va lipsi spiritul de solidaritate între oameni. Aceasta ar fi una dintre lecţiile principale pe care le-au dat apele dezlănţuite din lunca Prutului, conchide Constantin Tănase.

Ziarul „Komsomolskaia Pravda” citează agenţia de ştiri Interfax care scrie că în ajunul consultaţiilor privind livrările de vin în Federaţia Rusă, la insistenţa Rospotrebnadzorului, Ghenadi Onişcenko a fost exclus din lista delegaţilor moldoveni ministrul agriculturii, Valeriu Cosarciuc. Onişcenco şi-a motivat decizia prin faptul că discuţiile trebuie purtate „nu la nivel politic ci la nivel de experţi”.
XS
SM
MD
LG