Linkuri accesibilitate

Inundațiile pe prima pagină


Un sistem de programare mai eficient la consulatele românești (Timpul)


Moldova Suverană
scrie că în loc să ajute victimele inundaţiilor, guvernanţii vor să cheltuiască sute de milioane pentru un referendum inutil, cum cred jurnaliştii de la această publicaţie.

Moldavskie Vedomosti
se referă la problemele economice pe care le ridică inundaţiile. Pansionatele şi casele de odihnă de pe malul Nistrului sunt pustii, anunţă ziarul, iar activitatea portului Giurgiuleşti este blocată de două săptămîni, motiv din care portul a pierdut deja 2 mln. de euro.

Citîndu-l pe directorul Agenţiei „Apele Moldovei”, Jurnal de Chişinău scrie că situaţia din acest an este mai critică decît cea din 2008, pînă la această oră la Prut fiind înregistrate cinci viituri, care au revărsat peste satele Moldovei aproape un debit anual de apă. Ziarul mai scrie că digurile de protecţie din Moldova nu au fost reparate de 30 de ani, iar guvernul a dispus iniţierea unei anchete pentru stabilirea vinovaţilor. Ziarul mai oferă spaţiu promisiunilor guvernului că sinistraţii vor beneficia de locuinţe noi şi compensaţii băneşti.

Tot din Jurnal de Chişinău puteţi afla că Rospotrebnadzor nu a prezentat încă rezultatele analizelor care ar confirma prezenţa substanţelor nocive în vinurile moldoveneşti, iar o investigaţie jurnalistică din pagina 6 anunţă că fostul Cimitir de Onoare din Chişinău, numit şi Cimitirul Eroilor din sectorul Botanica, unde şi-au găsit locul de veci militari romîni, ruşi, francezi, greci şi polonezi, decedaţi în cele două războaie mondiale pe teritoriul Basarabiei a fost obiectul unei tranzacţii dubioase a ex-guvernului comunist.

Timpul publică un interviu cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurcă, în care diplomatul se referă la deschiderea, astăzi, la Bălţi şi Cahul, a celor două consulate româneşti suplimentare şi anunţă că programarea solicitanţilor la acestea se va face în baza unui nou sistem de tichete, astfel încît să fie evitate schemele ilicite de programare pe care unii le încearcă în afara secţiei consulare de la Chişinău.
XS
SM
MD
LG