Linkuri accesibilitate

Purtătorul de cuvînt al Casei Albe afirmă că arestarea rețelei de spioni ruși nu va prejudicia relațiile dintre Washington și Moscova


La Washington, Casa Albă spune ca nu se aşteaptă ca arestarea presupuşilor spioni ruşi în Statele Unite să deterioreze relaţiile americano-ruse, aflate în curs de îmbunătăţire. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs a declarat marţi că Rusia şi Statele Unite au făcut „progrese mari în ultimul an şi jumătate, conlucrând în chestiuni de interes reciproc”.
FBI a anunţat luni arestarea a 10 persoane în Statele Unite suspectate de spionaj în favoarea Rusiei. Al 11-lea presupus spion a fost arestat în Cipru. Ei sunt acuzaţi de tentativă de a se infiltra în cercurile americane de luare a deciziilor, dându-se drept cetăţeni obişnuiţi. Ministerul rus de externe a recunoscut că unii dintre cei arestaţi sunt cetăţeni ruşi, dar a declarat că ei nu au făcut nimic ce ar prejudicia interesele americane. Prim-ministrul rus, Vladimir Putin şi-a exprimat speranţa în timpul unei întâlniri cu fostul preşedinte american Bill Clinton că arestarea presupuşilor spioni nu va dăuna „tendinţei pozitive” a relaţiilor dintre cele două ţări.
XS
SM
MD
LG