Linkuri accesibilitate

Teheran: Mahmud Ahmadinejad anunță că Iranul nu va reveni la negocierile cu Occidentul înainte de luna august


Presedintele Iranului, Mahmud Ahmadinejad a anuntat ca tara sa este gata sa se reintoarca la masa de negocieri cu Occidentul asupra programului nuclear al Teheranului, dar nu mai devreme de luna august. In opinia liderului de la Teheran aceasta intirziere ar forta Occidentul sa invete cum trebuie discutat cu alte natiuni.

Consiliul de Securitate ONU a aprobat luna aceasta noi sanctiuni impotriva Iranului din cauza lipsei de colaborare a Teheranului cu Agentia Internationala pentru Energie Atomica referitoare la programul nuclear iranian. Occidentul considera ca programul are si o importanta dimensiune militara, ceea ce Teheranul neaga.

In conferinta de presa de astazi, Ahmadinejad a respins afirmatiile directorului CIA Leon Panetta potrivit caruia Iranul ar avea suficient uraniu imbogatit pentru a produce 2 bombe atomice daca reuseste sa gaseasca caile de a continua imbogatirea uraniului. Presedintele Rusiei Dmitri Medeveev a calificat informatia directorului CIA drept „ ingrijoratoare”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG