Linkuri accesibilitate

Chișinău: ședința de analiză a stării coaliției de guvernămînt va avea loc luni


În cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană rămâne neclar când va avea loc şedinţa la care să fie discutat recentul decret al preşedintelui interimar Mihai Ghimpu, privind semnificaţia zilei de 28 iunie si retragerea trupelor ruseşti din Transnistria.

Premierul Vlad Filat anunţase că şedinţa va avea loc astăzi , şedinţă la care urma să fie analizată şi „starea” coaliţiei de guvernământ. Potrivit Moldpres, Filat a confirmat, ca şi liderul PD Marian Lupu, că preşedintele interimar liberal Mihai Ghimpu nu s-a consultat cu partenerii de coaliţie în prealabil.

Între timp, vice preşedinta Partidului Liberal Cornelia Fusu a anunţat că şedinţa alianţei va avea loc luni dimineaţă. Nu premierul ci partidul care deţine conducerea alianţei, în acest moment PL, ia aceste decizii, a mai delcarat Cornelia Fusu pentru Unimedia.

Tot luni trebuie să aibă loc şedinţa specială a parlamentului în cadrul căreia va fi prezentat raportul comisiei pentru examinarea crimelor regimului comunist. De asemenea vor fi discutate proiecte de lege privind condamnarea comunismului şi interzicerea însemnelor comuniste.

Prtidul comuniştilor care de luni de zile boicotează lucrările parlamentului, va participa la şedinţă de luni, pentru a-şi apăra „propria” interpretare a istoriei recente.
XS
SM
MD
LG