Linkuri accesibilitate

Algoritmul nu-i o taină, exceptîndu-l pe procurorul general (Timpul)


Realizările guvernului Greceanîi au salvat economia de la prăbușire? (Moldova Suverană).


Constantin Tănase se întreabă în Timpul, al cui e procurorul general Valeriu Zubco? De aproape un an de zile presa încearcă să pătrundă în acest mister, dar în zadar. Algoritmul nu e o taină, scrie Tănase, se ştie al cărui partid e ministrul X, al cărui partid e vameşul Y, sub umbrela cărui partid îşi câştigă bucata de pâine portarul de la ministerul Z, ş.a.m.d. Numai despre procurorul general nimeni nu ştie nimic, de parcă ar fi în afara algoritmului, constată editorialistul.

Săptămânalul de investigaţii „Ziarul de Gardă” publică un interviu cu Corneliu Savca, ex-şef al Direcţiei Misiuni Speciale a MAI, fost bănuit în „dosarul Heroina”, dar achitat la 21 iunie de către Curtea de Apel, „din lipsa componentelor infracţiunii”, după doi ani şi jumătate de detenţie. Corneliu Savca e de părere că decizia Curţii a fost luată cu greu de magistraţi, deoarece foştii demnitaru mai au influienţă, inclusiv asupra justiţiei.

Oxana Lazari publică în săptămânalul de limba rusa Trud un articol despre legea privind conflictul de interese în serviciul public, intrată în vigoare deja de doi ani dar care, din păcate, nu a dat rezultatele aşteptate. Legea, atrage atenţia ziarista, nu include nănaşii, finii şi cumetrii în categoriile de persoane apropiate, nu prevede obligaţiile de bază şi responsabilităţile instituţiilor publice privind tratarea conflictului de interese.

Vlad Loghin scrie în Moldova Suverană că „deşi se vor împlini un an de zile de când se află la cârma ţării, actuala guvernare tot mai caută să pună propriul eşec în gestionarea economiei în cârca echipei Greceanîi” citat încheiat. Igor Dodon, ex-ministrul Economiei e de părere că anume reformele de liberalizare ale guvernului Greceanîi au salvat economia de la părbuşire.
XS
SM
MD
LG