Linkuri accesibilitate

Șeful forțelor americane în Afganistan Stanley McChristal chemat la Washington pentru a explica criticile exprimate la adresa vice-președintelui Biden


Oficialitati americane spun ca seful fortelor armate americane din Afganistan, generalul Stanley McChristal a fost chemat la Washington pentru a da explicatii in legatura cu declaratiile pe care le-a facut recent unei publicatii. Generalul i-ar fi criticat pe vicepresedintele american Joe Biden, pe ambasadorul american in Afganistan si pe emisarul special al Casei Albe in Afganistan si Pakistan, Richard Holbrooke. Generalul McCrystal si-a cerut scuze pentru cele declarate spunind ca reprezinta o greseala si o analiza defectuoasa a situatiei. Generalul va participa miine la Casa Alba la o discutie despre situatia din Afganistan.

Purtatorul de cuvint al Casei Albe a declarat ca afirmatiile generalului reprezinta o imensa greseala de judecata si ca generalul se va intilni miine, in privat cu presedintele Barack Obama la Casa Alba. Purtatorul de cuvint a mai spus si ca generalul McChrystal nu a cerut sa fie eliberat din functie.
XS
SM
MD
LG