Linkuri accesibilitate

Asistentul Secretarului de stat american Robert Blake cere inițierea unei investigații independente asupra cauzelor tulburărilor din Kirghistan


Asistentul Secretarului de stat american Robert Blake care se afla in Asia Centrală, a cerut o investigație independentă asupra violențelor etnice din ultima saptămînă dintre kirghizi și uzbeci. Robert Blake a vizitat o tabără de refugiați uzbeci la granița dintre Uzbechistan si Kirghistan. Potrivit Națiunilor Unite, in jur de 1 milion de oameni ar fi avut de suferit de pe urma recentelor violențe, iar numarul uzbecilor care au fost obligați să își părăsească locuințele este de aproximativ 400 de mii.

Intr-un interviu publicat astazi, lidera guvernului provizoriu, Roza Otunnbaeva a declarat ca numărul celor uciși în violențele interetnice din sudul Kirghistanului din ultimele zile ar putea fi de 10 ori mai mare decit cifra oficiala de 200. Otunbaeva s-a aflat astazi la Osh, locul unor masive violențe, dar din motive de securitate a avut o mică libertate de mișcare in oraș.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG