Linkuri accesibilitate

Tertipuri și șmecherii (Săptămîna)


Fisuri în cupola Sălii cu Orgă (Capitala)








Svetlana Corobceanu publică în Jurnal de Chişinău o investigaţie despre preţurile exagerate la medicamente. Ca să obţină profit, scrie ziarista, o parte dintre importatori dublau preţurile la medicamente înainte de a le introduce în ţară, prin firme intermediare.

În ziarul Capitala puteţi citi un interviu realizat de Tamara Gorincioi cu Larisa Zubcu, directoarea Sălii cu Orgă, care atrage atenţia că edificiul sălii este în pericol. Când plouă sau se topeşte zăpada de pe acoperiş, în sala de concerte curge apa din tavan. Iar cupola a format fisuri, gata să se prăbuşească.

Săptămînalul Kommersant plus scrie că politicienii moldoveni nu sînt în stare să elaboreze un program pozitiv astfel încît în loc de luminiţa la capătul tunelului ei sînt în stare să propună doar o lumînare în bordei.

Moldavskie vedomosti constată că promisiunea europenilor de a suporta cheltuielile pentru referendumul constituţional este o plată prea mică pentru recomandările lor adresate "unei ţări în care ei menţin o guvernare instabilă".

Vsevolod Ciornei scrie în Săptămâna că Partidul Comuniştilor ştie ce spune, când îi suspectează pe succesorii săi de la putere că ar pune la cale felurite tertipuri pentru a se menţine pe poziţii. Pentru că anul trecut, e de părere Ciornei, când, fiind la putere, au stabilit ziua alegerilor la 29 iulie, zi de lucru, cu mult electorat necomunist dus în vacanţă, comuniştii tot la şmecherie au apelat.
XS
SM
MD
LG