Linkuri accesibilitate

8.06 - București: Ancheta asupra colapsului FNI avansează


26 de persoane cu diverse funcţii în agenţiile SOV Invest din ţară sunt cercetate de poliţişti pentru că au restituit preferenţial unor investitori FNI aproape 4 miliarde şi jumătate de lei.


7 iunie 2000

Actualitatea românească. (Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent: Liana Ionescu).

Ancheta asupra colapsului FNI avansează.

Colonelul Dumitru Strava, şeful poliţiei economico-financiare din cadrul Inspectoratului general al Poliţiei a prezentat primele date legate de stadiul anchetei legat de Fondul Naţional de Investiţii. O veste bună pentru depunători: poliţia confirmă că de la FNI nu au dispărut acte. Colonelul Strava a făcut publică şi lista persoanelor care şi-au retras investiţiile de la FNI după 24 mai, dată după care fuseseră îngheţate toate tranzacţiile în cadrul fondului.

26 de persoane cu diverse funcţii în agenţiile SOV Invest din ţară sunt cercetate de poliţişti pentru că au restituit preferenţial unor investitori FNI aproape 4 miliarde şi jumătate de lei, după suspendarea activităţii fondului.

Colonelul Strava a calificat afacerea SOV (Sorin Ovidiu Vântu) Invest drept o „mega escrocherie”. Potrivit anchetei, FNI a avut 313.898 de investitori. Totalul depunerilor, plus creşterea calculată la FNI, sunt de peste 13.834 de miliarde de lei din care restituirile sunt de aproape 6.000 de miliarde de lei.

Poliţia a început şi investigaţia unei plângeri împotriva omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu şi a unui împuternicit, Liviu Cristea.
XS
SM
MD
LG