Linkuri accesibilitate

Căile revizuirii Constituției - între Parlament și plebiscit


Igor Boțan (ADEPT)
Igor Boțan (ADEPT)

Igor Boțan: „Punctul de referinţă numărul unu este decizia Curții Constituționale din 5 mai 2010 care a dat peste cap întreaga strategie a Partidului comuniștilor...”




Igor Boțan explică într-o discuție cu Vasile Botnaru chestiunile legate de organizarea referendumului constituțional
.

Igor Boţan: Normele legale privind desfăşurarea referendumului constituţional sînt vagi şi neclare. Parlamentul probabil va trebui să clarifice anumite lucrui. Posibil să adopte o lege specială privind modificarea Constituţiei prin referendum.

Europa Liberă: Dar ceea ce avem astăzi cum reglementează plebiscitul?


Igor Boţan: Punctul de referinţă numarul unu este decizia Curţii Constituţionale din 5 mai 2010 care a dat peste cap întreaga strategie a Partidului comuniştilor, care déjà nu mai pot apela la recomandările Comisiei de la Veneţia, ci trebuie să ia în consideraţie punctul de vedere al unei instanţe naţionale cum este Curtea Constituţională …

Europa Liberă: Care spune ce?


Igor Boţan
: Că există două posibilităţi pentru revizuirea Constituţiei. Una parlamentară şi este descrisă în articolele 141-143 din Constituţie. Şi cealaltă este calea rapidă, prin referendum constituţional. Pentru desfăşurarea referendumului constituţional este suficient ca trei subiecţi care au dreptul să iniţieze, repet, să iniţieze revizuirea Constituţiei (o treime din deputaţi, guvernul şi cel puţin 200 de mii de cetăţeni) să anunţe Curtea Constituţională şi să depună textul privind modificarea Constituţiei. După care Curtea Constituţională în termen de zece zile trebuie să dea un răspuns.

Ulterior acest răspuns al Curţii Constituţionale trebuie să se transforme într-o iniţiativă legislativă a Parlamentului şi Parlamentul trebuie să declare referendum. Deci, per total poate dura de la doua pînă la trei luni de zile. Oricine l-ar iniţia, referendumul este declarat de parlament. Deci desfăşurarea lui de către Comisia Electorală Centrală poate avea loc abia după ce parlamentul îşi dă acceptul pentru defăşurarea referendumului avînd textul, termenul desfăşurării şi avizul pozitiv al Curţii Constituţionale.

Europa Liberă: Dar asupra întrebării scoase la referendum, cine decide?


Igor Boţan
: Este în grija celor care iniţiază referendumul formularea întrebării şi textul de modificare asupra cărora se pronunţă Curtea Constituţională. Nu este clar în ce măsură poate interveni Parlamentul atunci cînd declară referendumul.

Europa Liberă: Momentul cheie îl constituie totuşi efectul plebiscitului. Este unul direct? Adică în mod automat se schimbă legea sau iarăşi legislativul trebuie să aprobe şi să dea curs acestei voinţe?


Igor Boţan: Aici Constituţia este destul de explicită. Textul Constituţiei spune că subiectele aprobate prin referendum naţional au putere juridică supremă. Deci după ce a avut loc referendumul rezultatele acestuia trebuie să fie prezentate de către Comisia Electorală Centrală Curţii Constituţionale care le aprobă sau le respinge. Dacă Curtea Constituţională le aprobă, atunci norma care a fost votată în timpul referendumului devine parte a Constituţiei şi are acţiune directă.

Europa Liberă: Adică legislativul doar o preia?

Igor Boţan: Legislativul îşi termină toate atribuţiile în momentul în care declară referendum fiindcă la acel moment totul trebuie să fie clar : şi textul care este supus referendumului şi termenele în care se desfăşoară. Urmînd ca CEC şi CC să pună ultimele puncte în această istorie.

Europa Liberă: O altă problemă este cota de participare. Poate oare legislativul să modifice numarul de votanţi care ar decide?


Igor Boţan: Eu cred că poate şi va face acest lucru în baza recomandărilor Comisiei de la Veneţia care recomandă tuturor statelor member ale Consiliului Europei să limiteze pragul de validare sau să îl excludă întrutotul dat fiind faptul că pragurile de validare sînt folosite de forţele politice pentru boicoturi. Eu cred că Partidul comuniştilor în continuare va contesta micşorarea pragului de validare în pofida faptului că au declarat susţinerea referendumului. Ei nu vor acest referendum, dar nici nu vor să fie etichetaţi drept o forţă politică care se opune interesului exprimat în sondaje, hai să zicem aşa, de alegători.

Europa Liberă: În plus şi Europa le-a „dezlegat mîinile”, după cum a spus Voronin.


Igor Boţan: Europa le-a dezlegat mîinile dat fiind faptul că nu mai poate să impună recomandările Comisiei de la Veneţia odată ce Curtea Constituţională moldovenească a spus că se poate”.
Previous Next

XS
SM
MD
LG