Linkuri accesibilitate

5.06 - București: Unde eşti, copilărie?


Numărul copiilor abandonaţi s-a dublat în 2000 faţă de anul 1984. Numărul abuzurilor sexuale a crescut de câteva ori faţă de anul 1990.


5 iunie 2000

Actualitatea românească. (Moderator: Radu Călin Cristea; Comentariu: Neculai Constantin Munteanu).

Unde eşti , copilărie ?

„Niciunde nu se exersează mai bine ipocrizia politicienilor decât când vine vorba de copii... Săptămâna trecută, de 1 iunie, câteva sute de copii au făcut un lanţ viu în jurul guvernului. Veniseră pentru a le reaminti guvernanţilor că nu au soluţionat multele şi gravele probleme cu care se confruntă copii în zilele nepăsării de tranziţie (...)

Copii rămân un capitol trist al bugetului de austeritate... De multe decenii, copii sunt mai prezenţi în propaganda de partid decât în programele de guvernare. Să te mai miri că peste 50 la sută dintre copii spun că vor să plece în străinătate pentru a se realiza.

Numărul copiilor abandonaţi s-a dublat în 2000 faţă de anul 1984. Numărul abuzurilor sexuale a crescut şi el de câteva ori faţă de anul 1990. Părinţi îşi bat mai eficient copiii. Spitalele sunt pline de ei (...)

S-ar părea că analfabetismul are proporţii de masă. Potrivit ultimelor statistici, peste 30 la sută din părinţii din România şi-ar abandona copiii...”
XS
SM
MD
LG