Linkuri accesibilitate

5.06 - București: Reacții la anunțarea primelor rezultate ale alegerilor locale


PDSR consideră că rezultatele primului tur de scrutin reflectă dezamăgirea faţă de actuala putere şi speranţa pe care populaţia şi-o pune în actuala opoziţie.


5 iunie 2000

Actualitatea românească. (Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent: Liana Ionescu).

Reacţii politice la anunţarea rezultatelor provizorii ale legerilor locale.

Jubilaţie în tabăra PDSR, partid care se desprinde în marele câştigător al acestor alegeri. PDSR consideră că rezultatele primului tur de scrutin confirmă sondajele de opinie: reflectă dezamăgirea faţă de actuala putere şi speranţa pe care populaţia şi-o pune în actuala opoziţie, declară liderul PDSR, Ion Iliescu.

La nivelul capitalei, conduce pentru moment candidatul opoziţiei, doctorul Sorin Oprescu. Diferenţa este suficient de mare, aşa că nu se pune problema unor alianţe în pregătirea celui de al doilea tur de scrutin.
Negocieri vor avea loc în judeţe, pentru consiliile locale.

Încă nu se ştie, la Bucureşti, cine va fi contracandidatul lui Oprescu: ţărănistul Călin Cătălin Chiriţă sau democratul Traian Băsescu.

Rezultatele parţiale arată că alături de PDSR, Conveţia Democrată rămâne una din cele mai importante forţe politice deşi rezultatele sunt dezamăgitoare. CDR a pierdut voturi în primul rând pentru că partidul naţional liberal a candidat separat, este de părere purtătorul de cuvânt al PNŢCD, Remus Opriş.

Ţărăniştii au deja o înţelegere cu PNL de susţinere reciprocă în ţară a candidaţilor cel mai bine plasaţi. O înţelegere similară ar putea fi încheiată şi cu Partidul Democrat, a mai declarat Opriş.

Mona Munscă, din partea PNL, este însă de părere că strategia partidului său de a candida separat aduce acum Convenţiei mai multe voturi.

Petre Roman, liderul Partidului Democrat s-a declarat mai ales încântat de faptul că partidul său a avut un rezultat peste aşteptări în Bucureşti.
XS
SM
MD
LG