Linkuri accesibilitate

Vladimir Voronin declară că PCRM ar putea accepta condiționat modificarea art. 78 din Constituție și renunță la protestele de stradă


Partidul Comuniştilor renunţă la proteste şi se declară gata să voteze în Parlament modificarea articolului 78 din Constituţie, ca preşedintele să poată să fie ales direct de către cetăţeni. Vladimir Voronin, liderul PCRM, a declarat azi dimineaţă că partidul său propune să nu fie cheltuit timp şi mijloace financiare în zadar: „Vom lua decizia doar după ce vom primi garanții că Parlamentul va fi dizolvat. Ne anulăm și propriile acțiuni de protest și așteptăm reacția AIE”, a mai adăugat Voronin.
Alianţa pentru Integrare Europeană încă nu are o poziţie comună. Liderul Alianţei Moldova Noastră, Serafim Urecheanu, spune că Alianţa pentru Integrare Europeană nu va cădea în capcana comuniştilor. Diacov, lider PD, crede ca referendumul ar putea fi evitat, iar liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, spune că „timpul compromisului a expirat”. Președintele fracțiunii PLDM, Mihai Godea spune că partidul să nu crede în sinceritatea comuniștilor.
XS
SM
MD
LG