Linkuri accesibilitate

Intrevedere Hillary Clinton-Teodor Baconschi la Washington cu ocazia marcării a 130 de ani de relații diplomatice americano-române


Ministrul roman de externe, Teodor Baconski a avut ieri la Washington, la Departamentul de stat o întrevedere cu secretarul de stat american, doamna Hillary Clinton, la împlinirea a 130 de ani de relatii diplomatice între cele doua ţări. Doamna Clinton a declarat că relatia dintre cele doua ţări se întăreşte în fiecare an, a subliniat colaborarea in cadrul Aliantei Nord Atlantice, multumind Romaniei pentru decizia sa de a găzdui elemente ale noului scurt american defensiv pe teritoriul ei Hillary Clinton l-a amintit în discursul său pe profesorul american de origine romana Liviu Librescu care şi-a sacrificat viaţa pentru a o salva pe cea a studenţilor săi în atacul de la Universitatea din Virginia din 2007.
Răspunzînd unei întrebări a presei, despre programul Visa Waiver, program prin care sunt ridicate restricţiile de viză pentru cetăţenii ţărilor aliate Statelor Unite, doamna Clinton a spus că Statele Unite acorda asistenţă guvernului de la Bucuresti pentru a îndeplini conditiile stricte impuse de acest program. In baza respectării condiţiilor impuse în cadrul programului, decizia de ridicare a vizelor poate fi aprobata numai de Congresul american, a mai spus secretarul de stat american in conferinţa de presa comuna cu seful diplomaţiei de la Bucureşti, de narți, de la Washington. Teodor Baconski a spus ca au fost abordate pe larg subiecte legate ultimele evoluţii in zona Marii Negre şi in vecinătatea imediata a Uniunii Europene. Seful diplomaţiei romane i-a prezentat secretarei de stat americane planurile energetice ale Romaniei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG