Linkuri accesibilitate

Eurodeputatul român Adrian Severin consideră că Rusia este îndreptățită la un statut special în privința liberalizării vizelor


Liberalizarea regimului de acordare a vizelor si stabilitatea livrarilor energetice sunt temele care vor domina summitul Uniunea Europeana – Rusia, care are loc luni la Bruxelles. In acest context, europarlamentarul socialist Adrian Severin a apreciat ca Rusiei trebuie sa i se acorde un statut special in discutia privind liberalizarea vizelor, chiar daca tarile din Parteneriatul Estic se vor simti nedreptatite. Intr-un interviu cu Europa Libera, Adrian Severin, membru al comisiei de politica externa din Parlamentul European, a declarat : „Eu cred ca Rusia nu poate fi comparata cu nimeni altcineva din vecinatatea apropiata a Uniunii Europene. Rusia este un actor global, nu este doar un actor regional sau local si cred ca UE ar face bine sa iasa din acest discurs „politic corect“, potrivit caruia toate tarile sunt tratate in mod egal.”

Dar Severin a declarat ca vizele trebuie separate de discutiile privind stabilitatea livrarilor energetice din Rusia: „Problema energiei este intr-adevar o problema fundamentala. Dar fara legatura cu vizele. Ea trebuie abordata de sine statator.”

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG