Linkuri accesibilitate

Marian Lupu, Moldova și sentimentul anti-rusesc (Kommersant)



„Război fără duşmani”- Geniştii moldoveni lucrează fără niciun scop. Citiţi în ziarul Panorama de astăzi cu ce se mai ocupă militarii din Republica Moldova.

În Timpul, Constantin Tănase scrie că cel mai bine ştiu unde e graniţa de est a R. Moldova ruşii. Adică, se termină acolo unde vrea Putin. Dacă muşchiul lui doreşte să se termine pe Nistru - pe Nistru se opreşte; dacă vrea să fie pe Prut - pe Prut fi-va. Pe Siret sau Milcov nu mai merge, că şi-au băgat americanii avioanele la Constanţa… Dar până la Constanţa - guleai, Vanea!, vperiod! ogoni! - e numai spaţiu rusesc.

Natalia Hadârcă, tot în Timpul, constată ca nu e prima dată când funcţionarii de la primărie află de la televizor despre ceea ce se întâmplă în sectoarele de care sunt responsabili. Pretorul sectorului Râşcani, Mihail Cârlig, a recunoscut sincer la şedinţa operativă a primăriei, că a privit doar la televizor cum au fost inundate câteva gospodării din comuna Grătieşti, iar mai multe nu ştie.

Ziarul Kommersant publică un interivu cu Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat, care declară că Moldovei îi este străin sentimentul anti-rusesc. Tot el prognozează în acelaşi interviu că alegerile vor avea loc in toamna acestui an.
XS
SM
MD
LG