Linkuri accesibilitate

Mare-i grădina lui Dumnezeu în România!


Țara se confruntă cu o severă criză economico-financiară, iar mai marii Bisericii consideră înşelatoare opinia conform căreia trebuie făcute economii. Ce trebuie făcut? Biserici!


România e în criză. Se taie din salarii şi din pensii, subvenţiile şi ajutoarele sociale vor fi şi ele tăiate. Toată lumea taie de unde se poate şi chiar de unde nu se mai poate. Biserica nu taie nimic. Dimpotrivă. Biserica are soluţii pentru ieşirea din criză.

Dacă ţara se confruntă cu o severă criză economico-financiară, mai marii Bisericii consideră înşelatoare opinia conform căreia trebuie facute economii. Ce trebuie făcut? Biserici! Prin edificarea unui lăcaş de cult se întăreşte solidaritatea, cooperarea dintre credincioşi, inclusiv întărirea vieţii spirituale, care permite oamenilor sa depăşească orice fel de criză. Criza spirituală şi morală poate fi depăşita prin sporirea credinţei, a rugaciunii şi cooperării pentru a finaliza un lăcaş de cult. În plus, argument economic, construirea de bisericilor asigură noi locuri de munca. Însă pentru ridicarea de noi lăcaşuri de cult e nevoie de bani. De unde? De la cutia milei de la guvern şi de la credincioşi. Deci, daţi poporului cât mai multe biserici. Şomerii, în loc să facă greve, vor fi la slujbă, în rugi pioase pentru locuri de muncă. Şi daca vindem nişte lumânări, ceva tămâie şi cu câteva actiste, ne-am scos.

Reprezentanţii lui Dumnezeu au fost auziţi. Bisericos, guvernul a acordat fonduri de circa 68 milioane de lei, între altele pentru 1.334 de unităţi de cult, 348 de unităţi de învăţământ, 40 de unităţi sanitare şi două puşcării. Frumos, nimic de zis, însă o ţară care dă mai mulţi bani pentru biserici decât pentru şcoli parcă ar avea o problemă. Şi, precum în cer, aşa şi pe pământ, cine împarte, parte-şi face. Ziarişti destonici şi antiguvernamenatali au descoperit că satul natal al premierului a primit ceva bani, între altele şi pentru repararea bisericii. Iar dacă diavolul de la Guvern face ce face cu banul public, musai să vedem ce face Satana de la Cotroceni. Şi el tot cu biserici s-ar îndeletnici. Potrivit aceloraşi ziarişti, indignaţi la culme: „Băsescu îşi poleieşte cu aur de 50.000 de euro biserica”. Este vorba de o biserica demolată de Ceauşescu, în 1984, reconstruită după revoluţie şi care va fi inaugurată în august, anul acesta. Hotărât lucru orice ar face Traian Băsescu nu e bine. Bea la Golden Blitz, nu e bine, înzestrează o biserică, nu e bine. Dumnezeu să-i înţeleagă pe ziariştii intransigenţi şi antiprezidenţiali!

Pe înţelegerea lui Dumnezeu contează şi românii din Las Vegas. Da, românii au ajuns şi în capitala jocurilor de noroc. Şi rezistă greu ispitelor diavoleşti care-i asaltează de pretutindeni. Ar fi timpul să afle un drum spre biserica. Drumuri sunt, biserică - ioc. Credincioşii din ţară sunt invitaţi să dea cât îi lasă inima întru salvarea oiţelor rătăcite prin Nevada, aflaţi la cheremul ispitelor diavoleşti. Sigur, românii din Las Vegas ar putea da o raită prin cazinouri, poate au noroc la ruletă. Dar cum să faci o biserică cu bani de la babaroase? Aşa că apelează la milostivii de ţară.

Mare-i gradina lui Dumnezeu în România şi multă lume necăjită îi sare pârleazul. coment
Previous Next

XS
SM
MD
LG