Linkuri accesibilitate

Tinerii trebuie încurajați să revină în Basarabia (Jurnal de Chișinău)



Fastuoasa paradă militară, la care au participat zeci de lideri de state din Europa şi din „spaţiul CSI”, şi-a atins scopul: întregii lumi i s-a demonstrat că Rusia a reînviat şi că a redevenit o mare putere mondială cu care nu se recomandă să glumeşti scrie Constantin Tănase in Timpul. În afară de scopul de a-şi arăta muşchii, grandioasa paradă militară de la Moscova a mai urmărit scopul să creeze un nou mit, anume că actuala Europă de 65 de ani nu mai este bântuită de războaie, datorită Rusiei, şi a sacrificiilor ei în anii Marelui Război pentru apărarea Patriei, scrie Constantin Tănase.

Arcadie Gherasim, care a urmarit cu mare atenţie manifestaţiile opoziţiei comuniste, ce a mărşăluit pe străzile Chişinăului şi a scandat „Maldova, Maldova!” constată tot in cotidianul Timpul că pe 9 mai nimeni n-a ridicat un tricolor. „Au ignorat flamura de stat a Republicii Moldova şi au substituit-o speculativ cu un fel de drapel moldovenesc din Evul Mediu. Le-a fost greaţă de Tricolorul nostru”, adaugă Arcadie Gherasim.

Nicolae Negru, de la Jurnal de Chişinău, considera ca Alianţei pentru Integrare Europeană i se propune un harachiri moral. Dar daca reuseste referendumul, ea obtine un atu aproape imbatabil.

În numărul de astăzi aflati şi de ce Petru Bogatu si-a intitlulat comentariul – Mihai Ghimpu, Prinţul Charles şi Regele Mihai. Mai gasiti si un interviu cu Nicolae Matcaş, ex-ministrul educatiei, care spune că tinerii trebuiau incurajati sa revina în Basarabia dupa absolvirea facultatilor din Romania. Vechiul regim nu-i primea cu bucurie ci cu ostilitate.

Ziarul de limbă rusă Panorama se întreabă de ce Chisinaul, care tinde spre Europa, nu poate să-ţi asigure locuitorii cu apă caldă. În ziar mai aflaţi că pe piaţa angro e cerere mare de ceapă verde.

Portalul AVA.MD titrează: Lupu şi Voronin au şanse să câştige campania prezidenţială – concluzii trase pe baza sondajului IMAS.
XS
SM
MD
LG