Linkuri accesibilitate

Comisia de la Veneția nu crede în lacrimi (Jurnal de Chișinău)


„Veneţia nu crede lacrimilor” scrie Nicolae Negru în Jurnal de Chişinău, despre vizita preşedintelui Mihai Ghimpu la Strasbourg. Ziaristul crede că e timpul să se încheie etapa improvizaţiilor, a ideilor fanteziste, a „aşilor” din mânecă. Oamnii vor să ştie ce îi aşteaptă măcar în următoarele câteva luni de zile.

Cornelia Cozonac publică în Timpul o investigaţie despre maşinile demnitarilor or, mulţi dintre guvernanţi deţin automobile care costă mai mult decât câştigă ei. Întâietatea în topul demnitarilor cu cele mai scumpe maşini din actuala guvernare o deţine premierul Vlad Filat, urmat fiind de consilierul prezidenţial Oleg Reidman şi deputatul Anatol Ghilaş.

Două hectare de pământ în zona lacului... mai bine zis... fostului lac din parcul Valea Morilor nu mai aparţin statului, scrie ziarul Panorama. Terenul a fost cumpărat cu o reducere de o sută de procente de o firmă care se presupune că aparţine lui Oleg Voronin. Preţul iniţial al lotului de pământ era de 30 de milioane de lei.

Cornel Ciurea scrie în Capitala că ambasadorii Republicii Moldova în străinătate nu au fost numiţi pentru că politicienii nu pot ajunge la un acord cu privire la persoanele dorite, ceea ce denotă o vizibilă neconcordanţă de opinii. Sau, adaugă Ciurea, un prea mare interes pentru funcţii bine remunerate şi fără prea mari bătăi de cap.

Kommersant plus” constata ca Alianta pentru integrare Europeana a fost fisurata de liderul PLDM, premierul Filat care a declarat ca in eventualitatea unor alegeri prezidentiale ar vota pentru propria candidatura, iar al doilea gropar al aliantei - scrie „Kommersant plus” - este Mihai Ghimpu, cel care refuza sa se conformeze deciziei Aliantei de guvernare de a participa la festivitatea din 9 mai de la Moscova.

Ziarul tinerilor comunisti Puls, condamna guvernarea pentru atitudine mai mult decit rezervata fata de cea de-a 65-a aniversare a victoriei in cel de-al doilea razboi mondial si subliniaza punctele divergente care zdruncina unitatea Aliantei pentru Integrare Europeana.
XS
SM
MD
LG