Linkuri accesibilitate

Bulgaria: Probleme cu turiștii români la Nisipurile de Aur


Primarul Florin Nedelea
Primarul Florin Nedelea

Primarul satului Clejani, Florin Nedelea a fost implicat în scandaluri care au atras atenția mediilor din Bulgaria.


Vacanţă cu peripeţii pentru mai mulţi turişti români care au ales să petreacă 1 Mai în staţiunile de pe litoralul bulgăresc. Românii au rămas nu doar fără bolizii de lux, ci şi fără acte, asa cum aflam de la Petio Petkov, in jurnalul sau de corespondent.

În acest an un număr mai mare de turiști români au preferat să petreacă 1 mai la Mamaia, Costinești sau Vama veche. A scăzut în schimb numărul românilor care au vizitat stațiunile bulgare. La accentuarea acestei tendințe vor putea contribui scandalurile de tot felul și numărul mare de automobile furate.

Primarul satului Clejani, Florin Nedelea a fost implicat în astfel de scandaluri care au atras atenția mediilor din Bulgaria și România. El a devenit nebun de furie când a aflat că jeep-ul său BMW-X5 parcat la numai 50 de metri de la hotel a fost furat.

Turiștii români revoltați nu au trezit compatimirea poliției sau cea a ziariștilor bulgari. Dimpotrivă, protestul lor a aparut drept o provocare de huligani care a impus intervenția poliției.

Deian Kolev, managerul hotelului de 5 stele unde a avut loc scandalul afirmă că jeep-ul primarului a fost oprit departe de parcarea hotelului pentru care se plătesc 10 euro pe zi.

Scandalul cu grupul respectiv a început imediat după sosire când a devenit clar că rezervația pentru una din camere a fost dublată. Problema a fost rezolvata repede dar, după cum afirma managerul, personalul a fost bruscat iar recepționista era căt pe aici să fie bătută de primar. Kolev consideră că furtul autoturismelor reprezintă o acțiune de PR negru pentru turismul bulgăresc la început de sezon. Concurenții români, după el, sînt dispuși să investească în astfel de scenarii ca să nu plece românii în Bulgaria. Poliția verifică și ipoteza că hoți români de automobile au invadat litoralul bulgăresc.

Tot Kolev însă recunoaște că Nisipurile de aur au devenit la început de sezon o casă fără ogradă. Abia după dispariția a 4 autoturisme de lux înmatriculate în România a fost pusă paza la principala intrare în stațiune. Și cotidianul sofiot „Sega” constată – am întămpinat 20 000 de turiști români cu haos pe drumuri și furturi de mașini.

Aproximativ un milion de români și-au petrecut concediul în Bulgaria anul trecut. Este de fapt cel mai numeros grup național. Pentru 1 mai au fost vîndute 25 000 de locuri în hotelurile din Nisipurile de aur și Albena. Prețul pentru două nopți 3 stele „all inclusive” la Nisipuri pleacă de la 40 de euro. La stațiunea „Konstantin și Elena” trei zile în hotel de cinci stele „all inclusiv” au fost vîndute cu 86 de euro.

Politigraf

XS
SM
MD
LG