Linkuri accesibilitate

Presa: de la mitinguri la culesul de kiwi în Italia


Ziua libertatii presei de ieri a lăsat amprente in ziarele de azi. Spre exemplu ziarul de limbă rusă Panorama se intreabă daca avem nevoie de mai multa libertate în presă sau de mai puţină cenzura.

Mitingul de ieri a fost mai stupid ca niciodată, scrie Sorina Ştefârţă în Timpul. Şi asta nu pentru că am fi excesiv de liberi, ci pentru că suntem nepermis de egoişti, explică editorialista metaforic: suntem o bulă de săpun, al cărei zbor a fost acompaniat de cateva discursuri optimiste. Sorina Ştefârţă preciează că nu e bine să inviţi şi Puterea la o acţiune legată de libertatea presei, referindu-se la prezenţa premierului Vladimir Filat, insoţit de 2 bodyguarzi.

Bogdan Ţârdea, scrie in portalul de limbă rusă Ava.md că Alianţa pentru integrare europeana este moarta, dar taţii-fondatori se tem să recunoască acest lucru. Unele partide au luat ostatici întreaga coaliţie, şi cu ea întreaga ţară. Cu cat mai repede puterea va fi reformată, cu atât mai bine pentru toti, opinează directorul fondului rusesc „priznanie”.

Moldova Suverana scrie că felul cum s-a desfasurat ziua muncii in capitala, pe 1 mai, anume numarul mare de politişti gata sa intervina, este o dovadă ca statul politienesc a fost deja instaurat, ca actuala guvernare a inceput sa se teama de proprii cetateni.

Şi din ziarul italian La Stampa, puteţi afla că sezonierile, contractele pentru cateva luni de munca agricola in Italia se vor baza mai mult pe incredere, iar angajatorii vor fi obligati sa le ofere muncitorilor, mulţi si din Republica Moldova, cazare adecvata, toate astea in noile legi ale ministerului italian al muncii şi politicilor sociale. Angajatorii spun că sezonul poate fi lung in acest an începând cu căpușunile, apoi trecând la vii și în final ajungând la kiwi în luna octombrie.
XS
SM
MD
LG