Linkuri accesibilitate

Mai sînt moldovenii vasalii Moscovei? (Capitala)



Petru Bogatu scrie în Jurnal de Chişinău că disputa pe tema paradei de 9 mai de la Moscova a ridicat cortina, dezvăluind culisele unui episod dintr-un război preponderent invizibil. Replicând dur declaraţiei lui Mihai Ghimpu, potrivit căreia comunismul este la fel de criminal ca şi nazismul, ministrul de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, a atacat scandalos România, scrie Bogatu.

Tot în Capitala, Antonina Sârbu scrie că a așteptat să iasă vreun mai mare din cei aleși, inclusive prin votul său să recunoască că ostașii moldoveni pleacă la Moscova să mărșăluiască prin Piața Roșie pentru că moldovenii mai sunt încă vasalii Moscovei… Ordinul Moscovei nu se discută, ci se execută, constată ironic ziarista.

Cornel Ciurea scrie tot în Capitala că acum liderii Alianţei pentru Integrare Europeană îşi ascund cu greu iritarea şi nemulţumirea reciprocă. Editorialistul observă şi o anumită oboseală, fapt explicabil într-o familie în care membrii nu se prea iubesc şi sunt obligaţi să se suporte, scrie el. Cu toate acestea, aşteptările populaţiei încă se leagă de Alianţă, e de părere Ciurea, iar logica situaţiei politice îi îndeamnă pe politicieni să colaboreze.

În ajunul alegerilor anticipate din 29 iulie anul trecut, fosta conducere a Ministerului Economiei a permis unui off-shore să privatizeze un monument de istorie şi arhitectură din zona centrală a Chişinăului, pe vremuri sediul Prezidiului Sovietului Suprem al RSSM, scrie Valentina Baciu în Timpul. În numai trei luni de la înstrăinare clădirea a fost vândută de trei ori.
XS
SM
MD
LG