Linkuri accesibilitate

Parada de la 9 Mai ca o mină sub AIE (Ziarul de Gardă)



În Ziarul de Gardă, Petru Bogatu scrie că parada din 9 mai este mina plasata cu multa abilitate politica sub Alianta pentru Integrare Europeana. În consecinţă, liderii coaliţiei lasa tot mai putin loc de dialog, se stropesc cu benzina şi dau foc podurilor dintre ei. La acelaşi subiect, Alina Radu isi aminteste de 9 mai ca despre un fals care trebuie jucat obligatoriu, cantand razboaie pe care nu le-am inteles, serband victorii care nu ne-au apartinut.

Constantin Tanase se întreabă in Timpul impotriva cui să protesteze in acest an de ziua libertatii presei? Daca în anii trecuti protesta impotriva comunistilor, anul ăsta primeşte mesaje sincere şi inocente de la colegii de breaslă să lase Alianţa in pace, să n-o strice.

Sorina Ştefarţă, in acelasi cotidian observă o tăcere plina de semnificaţii electorale ale liderilor coalitiei liberal-democrate. Ei sunt atat de absorbiti de propria imagine, incat nici nu observă că oponentii lor politici, comunistii, se afla in plina ofensivă. După un an de convalescenţă, scrie Sorina Ştefarţă, opoziţia comunistă si-a revenit si incepe a recupera poziţiile pierdute, incepand cu readucerea lui Muruianu in fotoliul de preşedinte al Curtii Supreme de Justitie.

Literatura şi Arta titrează: Domnul Mihai Ghimpu ii pune pe ghimpi pe pragmaticii din Republica Moldova, prin decizia de a nu pleca la parada rusilor. Pragmatici, adica fie lideri din alianţă sau opozitie, fie comentatori politici.

Un comentariu din Moldova Suverana are titlul metaforic: la noi bancherii iti dau umbrela cand e soare si ti-o iau cand ploua. Autorul, Vlad Loghin scrie ca economia reală are acum nevoie de bani investiti productie si competitivitate dar băncile acorda credite, dar nu la toţi.
XS
SM
MD
LG