Linkuri accesibilitate

Retrovizoarele şterpelite


Iulian Ciocan
Iulian Ciocan

E ridicol să-ţi încrustezi numărul de înmatriculare al maşinii pe retrovizoare, dar deocamdată alternative nu există.


Un chişinăuian drept şi bun la suflet şi-a lăsat deunăzi maşina în faţa blocului, iar a doua zi, dis-de-dimineaţă, a fost pătruns de consternare: în timpul nopţii cineva îi şterpelise retrovizoarele.

Să precizăm din capul locului: să desprinzi oglinzile mobile de corpul autovehiculului nu e deloc uşor. E floare la ureche însă pentru hoţii răuleni - abili. Aceştia fură retrovizoarele şi le vînd apoi la talcioc de parcă anii ‘90, anii dezmăţului generalizat, continuă. Chişinăuianul drept şi bun la suflet a trebuit să-şi cumpere alte retrovizoare. S-a dus la aşa-zisa pticikă şi şi-a luat cu 100 de euro nişte oglinzi folosite. În timp ce se întorcea acasă, îi trecu prin minte un gînd năstruşnic: dacă şi retrovizoarele cumpărate adineaori de el au fost furate?

Ei bine, omul are acum alte retrovizoare, dar problemele nu au dispărut. Din cauză că parcările autohtone sînt neîncăpătoare, chişinăuianul drept şi bun la suflet îşi lasă deseori maşina tot în faţa blocului. Prin urmare, hoţii răuleni pot din nou să-i ciordească retrovizoarele. Ce-i de făcut?

Soluţia i-a fost sugerată de un alt Stan păţitul: numărul de înmatriculare trebuie incrustat pe suprafaţa oglinzilor. În aşa fel, hoţii nu mai pot să-şi vîndă retrovizoarele furate. Aşa că o zi întreagă şoferul nostru s-a ocupat cu incrustarea numărului de înmatriculare. Şi mulţi alţi şoferi au retrovizoare marcate. Altminteri, nu te ajută nici poliţia.

E ridicol fireşte să-ţi incrustezi numărul de înmatriculare al maşinii pe retrovizoare, dar alternative deocamdată nu există. Una ar putea să apară în chip de parcări noi şi largi. Să vedem cît de repede vor apărea acestea…
XS
SM
MD
LG