Linkuri accesibilitate

Cazul Vardanean prezentat în Comisia pentru Drepturile Omului a PE


Ernest Vardanean
Ernest Vardanean

Eurodeputații români Cristian Preda și Traian Ungureanu informează legislativul de la Strasbourg despre încarcerarea la Tiraspol a ziaristului Ernest Vardanean


Membrii Parlamentului european au fost informati cu privire la incarcerarea ziaristului Ernest Vardanean de Traian Ungureanu si de Cristian Preda, cei doi deputati romani care au depus la sfarsitul saptamanii trecute pe blogurile lor o petitie de sustinere a acestuia.

„Cer Inaltului reprezentant pentru afaceri externe si sefului misiunii UE la Chisinau sa actioneze urgent pentru eliberarea imediata a juralistului incarcerat”, a spus Ungureanu.

Cristian Preda a declarat in Parlamentul European ca arestarea jurnalistului Vardanian, acuzat de înaltă trădare şi spionaj, „nu este doar absurda ci absolut caricaturala”. „Acesta este un gest prin care autorităţile de la Tiraspol vor să intimideze Chişinăul în condiţiile în care noul guvern instalat după alegerile de anul trecut doreşte o apropiere de Uniunea Europeană şi doreşte, de asemenea, rezolvarea conflictului transnistrean”, a mai spus Preda.

Potrivit europarlamentarului Traian Ungureanu, vicepresedinte al Adunarii Parlamentare EURONEST (in cadrul careia Uniunea Europeana reuneste parlamentari din tarile din Parteneriatul Estic) situatia jurnalistului moldovean va fi prezentata saptamana viitoare in Comisia pentru Drepturile Omului a Parlamentului European.
XS
SM
MD
LG