Linkuri accesibilitate

Apel adresat preşedintelui Armeniei Serj Sargsyan cu rugămintea de a interveni pentru eliberarea lui Ernest Vardanean


Familia lui Ernest Vardanean, jurnalistul arestat la Tiraspol pe 7 aprilie sub acuzaţia de spionaj, a adresat preşedintelui Armeniei Serj Sargsyan, rugămintea de a contribui la eliberarea sa, transmite agenţia armeană de ştiri Noutăţile Armeniei (news.am).

„Ţinând cont că Transnistria se află practic sub controlul Federaţiei Ruse, vă rugăm, în calitate de garant al drepturilor şi intereselor armenilor din întreaga lume, să adresaţi preşedintelui Rusiei Dmitri Medvedev solicitarea privind eliberarea din arest a patriotului cu autoritate în cercuri internaţionale, a jurnalistului Ernest Vardanean”, se spune în scrisoarea semnată de rudele jurnalistului din Tiraspol.

Potrivit familiei sale, Ernest Vardanean deţine doar cetăţenia Republicii Moldova şi aşa-numita cetăţenie transnistreană.

Vineri, procuratura din Tiraspol i-a prezentat învinuirea oficială de înaltă trădare, iar Judecătoria supremă a menţinut în vigoare mandatul de arest. Arestarea lui Vardanean a fost criticată de guvernul de la Chişinău şi de mai multe organizaţii pentru drepturile omului şi libertatea presei. Ambasadorul Rusiei la Chişinău a calificat arestarea lui Vardanean drept un abuz, iar ambasadorul Statelor Unite, Asif J. Chaudhry a i-a comunicat personal liderului transnistrean Igor Smirnov „îngrijorarea” administraţiei americane faţă de soarta lui Vardanean.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG