Linkuri accesibilitate

Prelungirea cu 2 luni a mandatului de arestare a lui Ernest Vardanean


Ernest Vardanean
Ernest Vardanean

Ultime informații despre detenția ziaristului independent care lucra pentru agenția de știri Novîi Reghion

Mandatul de arest al lui Ernest Vardanean, jurnalistulul independent de la Tiraspol, arestat ieri, a fost prelungit la 2 luni, ne-a spus soţia lui, Irina.

Ea ne-a mai spus ca a reuşit să-i transmită alimente şi haine, dar deocamdată nu i s-a explicat concret de ce este acuzat soţul ei, urmarirea penală fiind secretă.

Am discutat la telefon şi cu Şeful adjunct al Misiunii OSCE la Chisinau, Klaus Neukirch. Acesta şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu arestarea jurnalistului, mai ales pentru gravitatea acuzaţiilor care i se aduc: „Noi suntem in contact cu autoritatile transnistrene si o sa fim in contact si mai departe.”

Vicepremierul Moldovean, Victor Osipov, responsabil de reglementarea transninstreană a facut apel la eliberarea jurnalistului Ernest Vardanean imediat si neconditionat: „Am trimis adresari speciale catre participantii in formatul 5+2, cu rugamintea că fiecare să intervine prin propriile canale in sensul eliberarii cat mai grabnice a jurnalistului arestat. In cazuri similare, cand sunt implicate organele de securitate, ei renunta greu la poziţiile lor iniţiale.”

Alexandr Şetinin, directorul agentiei de stiri Novii Reghion din regiunea transnistreana a publicat informatia că jurnalistul Vardanean a obtinut acordul de angajare pentru un post la reprezentanta Federatiei Ruse pe langa Organizatia Natiunilor Unite de la New York, iar pentru asta a fost cercetat in amănunt de serviciile secrete ruse.
Previous Next

XS
SM
MD
LG