Linkuri accesibilitate

Ultime informații despre detenția ziaristului independent care lucra pentru agenția de știri Novîi Reghion

Mandatul de arest al lui Ernest Vardanean, jurnalistulul independent de la Tiraspol, arestat ieri, a fost prelungit la 2 luni, ne-a spus soţia lui, Irina.

Ea ne-a mai spus ca a reuşit să-i transmită alimente şi haine, dar deocamdată nu i s-a explicat concret de ce este acuzat soţul ei, urmarirea penală fiind secretă.

Am discutat la telefon şi cu Şeful adjunct al Misiunii OSCE la Chisinau, Klaus Neukirch. Acesta şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu arestarea jurnalistului, mai ales pentru gravitatea acuzaţiilor care i se aduc: „Noi suntem in contact cu autoritatile transnistrene si o sa fim in contact si mai departe.”

Vicepremierul Moldovean, Victor Osipov, responsabil de reglementarea transninstreană a facut apel la eliberarea jurnalistului Ernest Vardanean imediat si neconditionat: „Am trimis adresari speciale catre participantii in formatul 5+2, cu rugamintea că fiecare să intervine prin propriile canale in sensul eliberarii cat mai grabnice a jurnalistului arestat. In cazuri similare, cand sunt implicate organele de securitate, ei renunta greu la poziţiile lor iniţiale.”

Alexandr Şetinin, directorul agentiei de stiri Novii Reghion din regiunea transnistreana a publicat informatia că jurnalistul Vardanean a obtinut acordul de angajare pentru un post la reprezentanta Federatiei Ruse pe langa Organizatia Natiunilor Unite de la New York, iar pentru asta a fost cercetat in amănunt de serviciile secrete ruse.
XS
SM
MD
LG