Linkuri accesibilitate

„De ce nu este arestat Voronin?” (Timpul)


C. Tănase: Toate discuţiile privind adevărul despre 7 aprilie sunt focuri de artificii atâta timp cât Vladimir Voronin se plimbă liber prin Europa.


Nicolae Negru scrie în Jurnal de Chişinău că arestarea persoanei care, se presupune, că l-a lovit mortal pe Valeriu Boboc este o veste bună. Însă e prea devreme să se creadă că justiţia e pe calea cea bună. A fost arestat ţapul ispăşitor, însă s-ar putea ca cel care a dat ordinele să scape basma curată, e de părere ziaristul.

Comparând Bişkekul cu Chişinăul, Cornel Ciurea scrie în Capitala că spre deosebire de mişcările ample din Kârgâzstan ce au cuprins o bună parte a ţării, revoluţia „twitter” s-a produs parcă pe o scenă de teatru, neavând nicio extensiune spre „spectatori”. E vorba de o revoluţie produsă într-un pahar cu apă, scrie Cornel Ciurea.

Din ziarul de limbă rusă Panorama aflaţi din ce cauză subdezvoltarea este principalul avantaj al Republicii Moldovei în faţa concurenţilor săi.

„De ce nu este arestat Voronin?” se întreabă Constantin Tănase în Timpul. Ziaristul scrie că toate discuţiile privind adevărul despre 7 aprilie sunt focuri de artificii atâta timp cât Vladimir Voronin se plimbă liber prin Europa. Constantin Tănase crede că mărturiile vor curge gârlă atunci când fostul preşedinte va fi reţinut iar conturile familiei sale blocate.

Vsevolod Ciornei în Săptămâna scrie că mulţi dintre tinerii care au protestat anul trecut de 7 aprilie, sunt cam surprinşi acum, când văd că evenimentele ulterioare lui 7 aprilie şi lui 29 iulie o iau pe nişte itinerare mai întortocheate decât credeau ei că o să fie. Acest gen de surprize, crede Ciornei, a născut aforismul: „Viaţa este ceea ce ni se întâmplă când noi avem cu totul alte planuri”.
XS
SM
MD
LG