Linkuri accesibilitate

6.04 - București: Guvernul Isărescu se activează


Măsuri guvernamentale destinate organizării alegerilor locale și finanțârii lor.


6 aprilie 2000

Actualitatea românească.

Guvernul Isărescu se activează. (Corespondent: Petru Ionescu).

Premierul Mugur Isărescu a decis în sfârşit să restructureze agenţiile guvernamentale, să reducă personalul şi să mărească eficienţa. Această problemă, alături de acte normative vor fi aduse în discuţie însă abia în a doua parte a şedinţei organizată de executiv la Palatul Parlamentului. Tot atunci se va putea discuta şi problema livrării de energie electrică pentru Republica Moldova, la propunerea ministrului industriilor, precum şi re-eşalonarea datoriilor, la propunerea ministrului de finanţe.

În prima parte a şedinţei, o singură hotărâre importantă a fost adoptată, şi anume ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea legii privind alegerile locale. Această lege prevede amănunte precum faptul că militarii în termen pot vota în localitatea de domiciliu în momentul incorporării, şi că vor fi înfiinţate staţii de vot în satele cu populaţie redusă, şi în cele izolate.

Cu privire la finanţarea campaniei electorale pe 2000, s-a stabilit ca sumele respective să fie puse la dispoziţia consiliilor locale, consiliilor judeţene şi primăriilor, din fondul de rezervă la dispoziţia guvernului. Aceste sume vor fi apoi recuperate de către prefecturi de la autorităţile administraţiilor publice menţionate.
XS
SM
MD
LG