Linkuri accesibilitate

7.04 - București: Nicolae Manolescu despre PNL și alegerile locale.


Nicolae Manolescu
Nicolae Manolescu

N. Manolescu: Deocamdată, noi am semnat protocolul care prevede ca la alegerile din toamnă şi prezidenţiale şi parlamentare să mergem pe listele Convenţiei Democratice.


7 aprilie 2000

Actualitatea românească. Liana Ionescu in dialog cu Nicolae Manolescu.

PNL înaintea alegerilor locale.

Referitor la faptul că PNL va candida la alegerile locale pe liste separate, preşedintele Consiliului Naţional PNL, Nicolae Manolescu, a spus că „Partidul încearcă să afle cum stă cu adevărat în ţară. De cam multă vreme PNL-ul n-a mai avut această ocazie şi cred că acum, după toate fuziunile care s-au făcut şi după felul în care arată PNL, acest prilej nu trebuia pierdut. Riscul este, atâta vreme cât semnul cheii rămâne PNŢCD-ului, o anumită confuzie a electoratului şi chiar anumite procente pierdute în favoarea PNŢCD-ului care foloseşte un semn bine cunoscut şi cu oarecare succes până acum”.

Referitor la posibilitatea ca PNL ulterior, la generale, să candideze tot pe liste separate, Manolescu a afirmat că „deocamdată noi am semnat protocolul care prevede ca la alegerile din toamnă şi prezidenţiale şi parlamentare să mergem pe listele Convenţiei Democratice”, menţionând apoi că se ştie totuşi că prognozele în politică sunt făcute pentru ca apoi să fie infirmate. „Pot să spun doar că nu e probabil, indiferent de rezultatelor localelor să mergem separat”.

Întrebat care este ţinta electorală a PNL-ului pentru alegerile locale, preşedintele Consiliului naţional al partidului a spus că nu poate da un procentaj clar, dar şi-au propus un scor mediu de 15%.

Referitor la pericolul extremismului politic discutat în cadrul Consiliului Naţional, Manolescu a clarificat că „este vorba de un apel la fairplay. Este pe de o parte extremismul care provine din ideologiile unor formaţiuni politice, cum ar fi Partidul România Mare, şi care în condiţiile legate de reforma care nu a mers aşa cum ar fi trebuit, acest extremism poate profita. Apoi este extremismul de limbaj şi de atitudine, care dă foarte rău, pentru că creează impresia că în vreme ce oamenii se chinuiesc de pe o zi pe alta, politicienii n-au altceva mai bun de făcut decât să se certe, insulte, jignească”.

Referitor la campania PNL, Manolescu a spus: „nu cred că va fi marcată de fairplay, dar sper să nu fie nici contrariul, sper să fie doar abateri de la fairplay”.
XS
SM
MD
LG