Linkuri accesibilitate

Greva șoferilor regiei de transport în comun din București


Primarul Sorin Oprescu
Primarul Sorin Oprescu

Locuitorii capitalei redescoperă virtuțile mersului pe jos

Autobuzele, troleibuzele si tramvaiele au ramas de azi dimineata in depouri, in vreme ce bucurestenii prevazatori au folosit biciletele, metroul, dar mai ales mersul pe jos. Ceilalti au iesit cu masinile personale si s-au blocat ore in sir pe bulevardele capitalei. Destui bucuresteni aflati la volan si-au pierdut rabdarea si s-au incaierat cu partenerii de trafic. A fost chiar un caz in care cineva a tras cu pistolul cu gloante de cauciuc, accidentindu-l serios pe cel care l-a enervat.

Soferii regiei de transport in comun din Bucuresti au refuzat astazi sa iasa pe trasee, nemultumiti de faptul ca bugetul regiei este prea mic si va ajunge doar pina in august. De aceea soferii se tem ca le-ar putea fi reduse salariile si promit ca miine vor munci daca se guvernul roman va face o rectificare bugetare prin care regia de transport in comun a capitalei sa fie asigurata pina la sfirsitul anului. Protestatarii spun ca daca se va realiza o rectificare bugetara miine vor muncii, insa asteapta o garantie scrisa din partea executivului.

Incercind sa-i convinga sa se urce in autobuze, troleibuze si tramvaiei, primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu le-a dat asigurari verbale soferilor ca salariile lor vor ramine intregi. Primarul a spus dealtfelca salariul mediu din regia de transport in comun a capitalei Romaniei este de 600 de euro plus bonuri de masa in valoare de 50 de euro.

Directorul regiei a declarat că greva este ilegala si ca soferii nu pot inceta lucrul pentru ca au un contract colectiv de munca pe care oficialii institutiei l-au respectat. Mai mult se pune problema cine ii va despagubii pe bucurestenii care au abonamente, care n-au putut beneficia de serviciile regiei de transport in comun si care ar putea da in judecata regia.

Primarul general al capitalei nu a reusit deocamdata sa-i convinga pe soferi sa reia lucrul, dar le-a promis bucurestenilor ca va intorduce maxi-taxi pe principalele linii de transport. Pina atunci insa locuitorii capitalei romane merg pe jos sau stau blocati in trafic cu doua zile inainte de duminica pastilor.

Pe aceeași temă

Politigraf

XS
SM
MD
LG