Linkuri accesibilitate

Presa între serbările Paștelui și campania electorală


De-a lungul timpului, venirea Paştilor este legată şi de tăierea şi pregătirea mielului. Este corect să numim miel pascal animalul ciopârţit pentru a fi pus pe masa de sărbătoare? Are vreo legătură răstignirea lui Iisus Hristos cu măcelul mieilor din ziua de azi? Face parte din rânduiala bisericească sau este doar un obicei preluat de la alte popoare? Raspuns pe pagina ziarului Timpul.

Tot în Timpul, Constantin Tănase pune o intrebare retorică: de ce scriitorul Ion Druta asteapta alegerile anticipate? Scriitorul, stabilit de jumătate de secol la Moscova ar fi scris o srisoare publica ex-preşedintelui Vonin. Ion Druţă se adresează cu „Vladimir Nicolaevici” in loc de „domnule preşedinte”, remarcă Constantin Tănase. Ion Druţă, prin această scrisoare se adreseaza şi presei de la Chisinau care a cerut demisia lui Muruianu: „Or fi ziaristii nostri de azi niste ingeri cu aripioare, aşa cum pretind a fi ei?”

Tot in Timpul, editorialistul Gheorghe Budeanu constată că unele partide deja au inceput campania electorala, şi zice că ceea ce face acum Marian Lupu deranjeaza tot mai mult partea societatii care s-a jertfit in 2009, referindu-se la ultimele declaratii precum ca liderul PD nu vrea sa participe la alegeri intr-un bloc cu celelalte partide din alianţă. Budeanu crede ca nici Filat n-ar vrea acest lucru, doar ca inca n-a declarat-o.

Ziarul de Garda probabil ca face o gluma de 1 aprilie cand tireaza pe prima pagina ca primarul Chisinaului Dorin Chirtoaca şi jurnalista de la ProTV, Lorena Bogza, vor dansa maine la emisiunea „Dansez pentru tine”. Potrivit publicaţiei, cei 2 deja sunt la Bucureşti şi exerseaza stilul de dansa Cha-Cha.

Daca sa trecem la subiecte mai serioase, Petru Grozavu se intreaba tot in Ziarul de Garda unde-i revolutia? Autorul scrie că de mai bine de o saptamana presa s-a aprins pentru ca se implineşte 1 an de la 7 aprilie, care, intamplator sau nu, e intre paşte şi paştele blajinilor. In acelasi ziar mai gasiti si ultimele dezvaluiri despre cine si ce a facut pe 7 şi după 7 aprilie.

În Moldova Suverana, Mihai Conţiu scrie ca a auzit la televizor ca de paştele blajinilor se interzice bautul in preajma cimitirelor. Soluţia propusă de Conţiu este ca proprietarii crâşmelor ar trebui sa amplaseze dughene portabile in interiorul cimitirelor, loc unde beţia e la loc de cinste.
XS
SM
MD
LG