Linkuri accesibilitate

Chişinăul cîmp minat pentru ambasadorii români (Timpul)


Tatiana Corai, în editorialul său din Timpul, „Chişinăul nu e Vatican”, scrie despre venirea noului ambasador român în Republica Moldova. Ziarista îşi aminteşte de anii 90 când ambasadorii români participau la toate evenimentele culturale ca nişte fraţi adevăraţi, nu ca oficialităţi de la ambasadă, dar şi de zilele când orice informaţie şi declaraţie venită de la ei era interpretată în fel şi chip. În concluzie scrie Tatiana Corai, pentru orice ambasador român, Chişinăul rămâne a fi un câmp minat.

Ala Coica semnează în Timpul un reportaj din penitenciarul nr 13, unde sunt deţinuţi 27 de minori. După o zi petrecută alături de condamnaţi, ziarista scrie că dacă tinerii ar avea ocazia să vadă cum arată o celulă sau să discute cu deţinuţii, s-ar feri să comită o fărădelege.

Săptămânalul Economist scrie că anul trecut durata apelurilor efectuate din Federaţia Rusă spre Republica Moldova a fost de 175 de milioane de minute, adică aproape 10 % din totalul de apeluri către întreg spaţiul CSI.

Tot în Economist aflăm de la experţi că programul „Prima Casă” ar avea sorţi de izbândă în Republica Moldova dacă vor fi elaborate reguli stricte de joc care să fie urmate întocmai.

Serghei Molcianov scrie în Panorama că cel mai probabil Comisia Nagacevschi nu va face publice numele celor care se fac vinovaţi de consecinţele protestelor din aprilie anul trecut.

Tot din Panorama aflaţi unde în Republica Moldova puteţi să prindeţi peşte şi unde este interzis să faceţi acest lucru.
XS
SM
MD
LG