Linkuri accesibilitate

28.03 - București: „Stop exportul de materie cenuşie”


Teodor Meleșcanu
Teodor Meleșcanu

Theodor Meleșcanu: exportul de inteligenţă este o problemă naţională ce trebuie soluţionată politic.



28 martie 2000

Actualitatea românească
. (Moderator: Radu Călin Cristea, corespondent: Dan Răspopa)

„Stop exportul de materie cenuşie”.

În organizarea asociaţiei studenţilor din universitatea Bucureşti, în Aula Magna a avut loc azi un simpozion pe tema „Stop exportul de materie cenuşie” unde era anunţată prezenţa unor lideri de partid, printre care liderul PDSR, Ion Iliescu, al APR, Theodor Meleşcanu, al PD, Petre Roman, pentru a-şi exprima punctele de vedere proprii pe tema dezbaterii.

Deşi acceptase invitaţia iniţial, cu două ore înainte de începerea conferinţei, preşedintele Emil Constantinescu a anunţat că nu va mai veni, fără a-şi motiva demersul.

Astfel, în faţa a peste 200 de studenţi, trei posibili candidaţi la preşedinţie s-au aflat faţă în faţă, având în modul acesta ocazia să ia pulsul electoratului tânăr din mediul studenţesc. Iliescu a fost primit cu huiduieli, la fel ca şi liderul PD. Aplauze însă a primit preşedintele APR la fel ca şi ministrul tineretului şi sportului, Crin Antonescu.

La finalul alocuţiunilor pe tema „Exportul de materie cenuşie”, Ion Iliescu a fost răsplătit de către studenţi cu note de 3, 4 şi 5 pentru discursul său lung, în care a atacat actuala putere. Nici Roman nu a primit note mai mari din partea studenţilor, deşi a promis că va milita pentru libera circulaţie în ţările europene şi pentru şanse egale pentru toţi tinerii din România.

Meleşcanu a primit însă cea mai mare notă, 9, pentru a modul în care a pus problema exportului de inteligenţă, subliniind totodată că este o problemă naţională ce trebuie soluţionată politic, primul pas fiind „transformarea exportului de creiere într-o circulaţie liberă şi eficientă a specialiştilor din diferite domenii”, este citat preşedintele APR.
XS
SM
MD
LG