Linkuri accesibilitate

Congresul UTL dezbate „reformarea”


Vladimir Voronin: „Aduceți tinerii la noi, ca sa nu devină cumva liberali sau naționaliști. Să vină aici ca să-i salvam”.


Comsomoliştii moldoveni asociaţi în Uniunea Tineretului Leninist, ceea ce reprezintă aripa tânără a partidului comunist, s-au adunat astăzi la un congres pe care îl desfăşoară cu regularitate o dată la trei ani pentru a se lansa în ceea ce au numit „reformarea” organizaţiei.

După ce partidul comuniştilor, ajuns în opoziţie, şi-a anunţat intenţia de a se moderniza pentru a obţine mai mult sprijin din partea alegătorilor, şi Garda tînără a acestui partid a anunţat că va apela la tehnologii noi pentru a atrage în rândurile sale cât mai mulţi tineri, după cum spune lidera organizaţiei, deputata Inna Şlapac: „Ca să putem intra în aulele stundenţeşti, la discoteci, mese rotunde şi dezbateri. Sunt mulţi tineri care s-au decepţionat în partidele pentru care au votat. Trebuie să-i captăm.”

Comsomoliştii vor să fie mai eficienţi şi în organizarea unor acţiuni prin care să protesteze împotriva puterii, pe care o consideră antidemocratică şi antipopulară.

Vladimir Voronin la Congresul Tineretului Leninist
Iar liderul comunist Vladimir Voronin, care a participat cu întreaga fracţiune parlamentară comunistă la congres le-a cerut să muncească pentru ca PCRM să învingă la alegeri: „Aduceti tinerii la noi, ca sa nu devina cumva liberali sau nationalisti. Sa vina aici ca sa-i salvam. Şi să obţinem la alegeri o victorie convingătoare...”

Organizaţia comsomoliştilor numără la momentul actual aproape 4 mii de membri. Anul acesta pentru prima dată de la înfiinţare, un grup de 100 de comsomolişti au anunţat părăsirea organizaţiei.
Previous Next

XS
SM
MD
LG