Linkuri accesibilitate

Conferința de la Bruxelles a Forumului de parteneriat cu Moldova


Premierul Vlad Filat cu Jose Manuel Barroso la Bruxelles
Premierul Vlad Filat cu Jose Manuel Barroso la Bruxelles

„Să regîndim Moldova“ - planul guvernului de la Chișinău, de dezvoltare pe termen mediu, care prezintă prioritățile și necesitățile țării este prezentat la Bruxelles așa-numitei conferințe a donatorilor.


Forumul de parteneriat al Republicii Moldova, un grup consultativ la nivel ministerial, este organizat de Comisia Europeana si Banca Mondiala.

Scopul conferintei, la care vor participa reprezentanti ai guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene dar si inalti demnitari din alte tari si responsabili ai institutiilor financiare internationale, este gasirea unei intelegeri comune la provocarile prezente carora trebuie sa le faca fata Republica Moldova dar si a felului in care guvernantii de la Chisinau incearca sa se adapteze situatiei.

Premierul Vlad Filat, care ieri a avut o prima runda de convorbiri cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, le va vorbi participantilor despre felul in care Moldova coordoneaza si mobilizeaza asistenta externa necesara pentru depasirea efectelor crizei economice si pentru implementarea reformelor.

Sub titlul „Sa regandim Moldova“, guvernul de la Chisinau, a formulat un plan de dezvoltare pe termen mediu care prezinta prioritatile si necesitatile tarii. Planul se concentreaza pe eforturile de a combate criza dar si cele de armonizare si aliniere la standardele si normativele europene.

Ministrul de externe Iurie Leancă și comisarul european Štefan Füle
Despre Moldova vor mai vorbi si Comisarul pentru extindere si politica de vecinatate, Štefan Füle si directorul pentru Ucraina, Belarus si Moldova a Bancii Mondiale, Martin Raiser.

Pe parcursul zilei de azi, acest plan va fi discutat cu partenerii internationali. Premierul Vlad Filat si ministrul de externe Iurie Leanca vor incerca sa gaseasca impreuna cu acestia modalitatile prin care organisme internationale dar si guvernele tarilor prezente la conferinta, vor putea oferi un sprijin concret pentru ca reformele sa continue.

Cunoscut in mediu jurnalistic drept „conferinta donorilor“, evenimentul de azi ar trebui sa se finalizeze cu donatii. Se asteapta ca partenerii internationali sa ofere Chisinaului sustinerea financiara necesara pentru continuarea reformelor la care s-a angajat.
Previous Next

XS
SM
MD
LG