Linkuri accesibilitate

Reforma constituțională „sfârâiac electoral” ? (Timpul)


Constantin Tănase scrie în Timpul că reforma constituţională riscă să devină un, sfârâiac, vorba lui Ion Creangă, electoral. De ce electoral? Pentru că, e de părere ziaristul, propunerile prezentate în proiectul noii Constituţii sunt, de fapt, teze ale unui program electoral. Constantin Tănase se întreabă astfel dacă iniţiatorii reformei Constituţionale nu au intrat deja în campania electorală, ajutaţi de o echipă de specialişti constituţionalişti.

La aproape un an de la tragicele evenimente din aprilie, victimele care au fost torturate în Piaţa Marii Adunări Naţionale încep să vorbească jurnaliştilor despre calvarul prin care au trecut. Cornelia Cozonac publică în Timpul mărturiile a două victime, Gheorghe Andronic de 50 de ani, de profesie inspector fitosanitar şi Alexandru Cucu, student la Universitatea de Stat. Alexandru, bunăoară îşi aminteşte că după ce a fost dus în biroul anchetatorului a fost bătut cu o lingură de metal în cap şi cu pumnii pe sub coaste.

Ziariştii de la Komsomolskaia Pravda au fost curioşi să afle când cetăţenii Republicii Moldova ar putea să se aştepte la un cutremur de pământ. Ion Ilieş, şeful Centrului de Sesimologie a declarat că din păcate, specialiştii pot estima gradul de intensitate a cutremurului dar nicidecum timpul când acesta va avea loc. Prin urmare, expertul ne îndeamnă să nu intrăm în panică.text
XS
SM
MD
LG