Linkuri accesibilitate

Guvernul Boc se întrunește la Iași


Primăria Iași
Primăria Iași

Pe agendă i.a. acordul moldo-român privind punctele de trecere a frontierei comune

Premierul roman Emil Boc a pregatit o agenda aglomerata pentru sedinta guvernului de la Iasi, pornind de la prioritatile interne: legea educatiei si finalizind cu prioritatile externe ale tarii. Este vorba despre Acordul dintre Guvernul Romaniei şi Guvernul Republicii Moldova cu privire la punctele de trecere a frontierei de stat dintre cele doua tari.

Seful guvernului roman a anuntat tot astazi ca "importante resurse financiare europene vor intra in Iasi” si ca printre obiectivele importante din aceasta zona se afla aeroportul din Iasi, modernizarea bulevardelor, centura ocolitoare a orasului, investitiile in sectorul imobiliar si proiectele de mediu. Practic 185 de milioane de euro vor ajunge la administratorii acestui judet din nord estul Romaniei, iar o parte din aceasta suma va fi dirijata inclusiv spre constructia de apartamente pentru tineri. Premierul roman a amintit ca anul trecut au fost finantare 129 de apartamente de acest fel, pentru 2010 sint prevazute 130, iar pentru 2011 licitatiile au in vedere peste 400 de apartemente pentru tineri..

Este pentru prima data cind guvernul Emil Boc isi desfasoara activitatea in deplasare, preluind o practica mai veche din perioada fostului premier socialist Adrian Nastase, care a condus cu o mina de fier executivul intre 2000 si 2004.

Mutarea sedintei de guvern din Bucuresti intr-un mare oras de provincie, cum este Iasiul, poate marca si o noua abordare a executivului roman, in contextul in care preseditnele Traian Basescu declara de mai multa vreme ca este vitala descentralizarea totala si mai cu seama trecerea scolilor si spitalelor in subordinea primariilor. In acest fel crede presedintele roman, aceste unitati publice ar fi mai bine administrate. Pe de alta parte organizarea sedintei guvernului roman la Iasi ar putea fi si o intentie a guvernantilor de a muta atentia opiniei publice dinspre fondul problemelor spre forma lor.
XS
SM
MD
LG